Επιλύθηκε το πρόβλημα της συσσώρευσης υδάτων σε περιοχή του Μελισσοχωρίου


Tags |

Την ολοκλήρωση του έργου σε περιοχή του Μελισσοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ που αφορά στην απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, στην αναβάθμιση του συστήματος απορροής τους και στην  αποκατάσταση κεντρικών δρόμων του οικισμού της τοπικής κοινότητας όπου τοποθετήθηκαν οι αγωγοί απορροής, είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει κλιμάκιο του Δήμου.

Στην συγκεκριμένη περιοχή από ετών παρουσιαζόταν έντονο πρόβλημα συσσώρευσηςυδάτων επί του οδοστρώματος με κίνδυνοτόσο για την ασφάλεια της συγκοινωνίας όσοκαι των γειτονικών περιουσίων.Η Δημοτική Αρχή του  ΔήμουΚιλελέρ στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού αναμόρφωσης του Δήμου που επιτελεί, σε αγαστή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, ετοίμασε τις σχετικές μελέτες,  εξασφάλισε τη χρηματοδότηση των έργων, προχώρησε στη δημοπράτησή και στην κατασκευή τους δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα. Η χρήση του έργου θα γίνεταιαπό τούδε και στο εξής από την ΔΕΥΑΚιλελέρ ως την καθ’ ύλην  αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης των όμβριων υδάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νεροποντή του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020 ήταν  η πρώτη εν τοις πράγμασι «δοκιμή» της αντλίας απορροής των υδάτων υπό κανονικές συνθήκες. Κανένα πρόβλημα ή δυσλειτουργία δεν παρατηρήθηκε,  το έργο λειτούργησε βάσει του σχεδιασμού και πραγματοποιήθηκε η πλήρης απορροή των υδάτων από την εν λόγω περιοχή, υπό ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η κατασκευή του έργου έγινε από τον ανάδοχο σύμφωνα με τα καλύτερα από επιστημονικής και τεχνικής άποψης πρότυπα και υλικά. Ο ανάδοχος εφάρμοσε τις προδιαγραφές και απαιτήσεις των μελετών  όπως αυτές περιγράφονται στα συνημμένα τεύχη και σχέδια, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικές με την κατασκευή του έργου δινόταν από την επιβλέπουσα τεχνική υπηρεσία. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιλάμβαναν, χωρίς κατ’ ανάγκη να περιορίζονται σ’ αυτές υδραυλικές, ηλεκτρομηχανολογικές και εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Η απαιτούμενη δαπάνη των εργασιών ανήλθε σε 145.161,29 € και η δαπάνη για ΦΠΑ σε 34.838,71 €, ήτοι η συνολικά απαιτούμενη πίστωση ήταν 180.000,00 €.

Στο κλιμάκιο του Δήμου που επισκέφθηκε την περιοχή του έργου συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Πλατυκάμπου Χρήστος Χατζούλης, ο πρόεδρος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης και Γιάννης Παπακανάκης και ο πρόεδρος της ΤΚ Μελισσοχωρίου Δημήτρης Ροϊδούλης.