Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τον Βαγγέλη Μπούτα


Tags |

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος αποχαιρετά τον εκλιπόντα εμβληματικό αγροτοσυνδικαλιστή και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ, Βαγγέλη Μπούτα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ανάρτησή του σημειώνει τα εξής:

«Αποχαιρετισμός στα όπλα… Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του αγροτικού κινήματος, που στο διάβα του άφησε έντονο το χνάρι του. Ανήκε στη γενιά του κάμπου που με τα “μπλόκα της αγροτιάς” έκαναν το “κράτος των Αθηνών“ να ακούσει τη φωνή του αγρότη. Ο άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής αποτραβήχτηκε εδώ και χρόνια. Ο Βαγγέλης με τομαλλιότο, την κάπα στους ώμους επέμενε μέχρι τα στερνά στα μπλόκα, που πλέον συγκινούσαν όλο και λιγότερους αγρότες, ενώ από καιρό έπαψαν να προκαλούν δέος στους ένοικους του Μαξίμου.

Στο διάστημα που βρέθηκα στο υπουργείο και τυπικά είμασταν απέναντι, στις αγροτικές κινητοποιήσεις του χειμώνα του’13 και του’14, ήξερα ότι είχα έναν έντιμο συνομιλητή. Ίσως βοηθούσε ότι μιλούσαμε την ίδια γλώσσα του κάμπου με κοινά ακούσματα και βιώματα κάτω από τον καυτό ήλιο της Θεσσαλίας.Όσο κι αν διαφωνούσε κανείς με τα πιστεύω τουΜπούταδεν μπορούσε παρά να αναγνωρίσει την ανιδιοτέλεια και τη θυμοσοφία του και κυρίως τη ντομπροσύνη του, που δυστυχώς δεν περισσεύει στις μέρες μας…

Καλό ταξίδι Βαγγέλη!

Οι αγρότες, ανεξαρτήτως χρώματος, θα σε θυμούνται με αγαθή ανάμνηση».