- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης

Το ελληνικό κράτος και οι κυβερνήσεις του ενισχύουν συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές και πολιτιστικές σχέσεις με το Ισραήλ, ενώ προσδένονται όλο και περισσότερο στο άρμα του ΝΑΤΟ. Η συνεργασία με το Ισραήλ για τις ΑΟΖ και την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων, η συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, ο αιματοβαμμένος ρόλος της βάσης της Σούδας και ο πολλαπλασιασμός των Νατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα, οι συχνές και αναβαθμισμένες στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ αποτελούν στοιχεία του επικίνδυνου άξονα ΗΠΑ-Ελλάδας-Ισραήλ. Οι σχέσεις αυτές αποτελούν μια φιλοπόλεμη επιθετική τακτική της ελληνικής αστικής τάξης που καμία σχέση δεν έχουν με μία υγιή σχέση ειρηνικής συνύπαρξης γειτονικών κρατών. Ελλάδα και Ισραήλ κάτω από την ηγεμονία των αστικών τους τάξεων και των κυβερνήσεών τους γίνονται ορμητήρια πολέμου και παράγοντες υπονόμευσης της ειρήνης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο άξονας αυτός καθιστά τις κυβερνήσεις και το ελληνικό κράτος συνένοχους των Ισραηλινών και ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής. Πολύ περισσότερο τις καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνες για όλους τους λαούς της περιοχής και για τους ίδιους τους λαούς των χωρών τους. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως πλήθος αντιπολεμικών φωνών καταπνίγονται στο Ισραήλ με άγριους και εξοντωτικούς τρόπους, με μεθόδους που επιχειρούν να αντιγράψουν οι δυνάμεις καταστολής στον τόπο μας για όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας

Ο λαός και η νεολαία της περιοχής και της χώρας μας θα πρέπει να σταθούν με αμέριστη αλληλεγγύη στο πλευρό της ηρωικής παλαιστινιακής αντίστασης. Το εργατικό, αντιπολεμικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα απαιτεί τον τερματισμό όλων των σχέσεων της χώρας μας με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ!

Η επίσκεψη των εγκληματιών των Ισραηλινών κυβερνήσεων στην ημερίδα που οργανώθηκε από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα στο Νεοχώρι (με θέμα «Ορεινός τουρισμός – Covid 19 – Προβλήματα και Προοπτικές») αποτελεί πρόκληση για κάθε άνθρωπο που παλεύει ενάντια στους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις συνέπειές τουςΌλο το αστικό πολιτικό προσωπικό της περιοχής καλοδέχτηκε και υποκλίθηκε στους εκπροσώπους του διαρκούς πολέμου. Συντονιστής της συζήτησης και οικοδεσπότης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος. Στην ημερίδα παρέστησαν και μίλησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, η βουλευτής Α. Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κ. Νούσιος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσιάκος, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani, ο αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου Α. Δασκαλόπουλος. Από τους εκπροσώπους της Καρδίτσας ήταν ο πρόεδρος του ΕΒΕΚ Κ. Ζυγογιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας Μαν. Στεργιόπουλος, η αντιδήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Β. Ξηροφώτου, ο πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης «Επινόηση» του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Μπουραζάς και ο γραμματέας του Δήμου Β. Μπράντζος.

Οι σχέσεις αυτές αποτελούν πρόκληση για τον λαό της περιοχής μας, που τρέφει διαχρονικά αισθήματα φιλίας για τον παλαιστινιακό λαό. Χρόνια ολόκληρα οι κυβερνήσεις του Ισραήλ εφαρμόζουν γενοκτονία σε βάρος του, συνεχίζουν την πολιορκία της Γάζας, εκτοπίζουν τους Παλαιστίνιους απ’ τη γη τους, τους δολοφονούν και τους βασανίζουν καθημερινά. Την ίδια στιγμή που τα ισραηλινά μαχητικά βομβαρδίζουν την πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας, την ίδια στιγμή που καταπατούν ακόμα και το ιμπεριαλιστικής έμπνευσης «Διεθνές Δίκαιο», εκπρόσωποι του κράτους του Ισραήλ έρχονται στα μέρη μας, καλοδεχούμενοι από το ντόπιο τοπικό και περιφερειακό κράτος.

Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια των κοινών ασκήσεων των ενόπλων δυνάμεων των 2 χωρών στο Στεφανοβίκειο και την 110 ΠΜ στη Λάρισα. Όσο και αν κρύβεται πίσω από ένα ιλουστρασιόν περιτύλιγμα αναπτυξιακών σχεδίων και από ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών, οι οικονομικές σχέσεις με τις κυβερνήσεις του κράτους του Ισραήλ, αποτελούν έναν σχεδιασμό που στον πυρήνα του εμπεριέχει πολεμικούς σχεδιασμούς και αίμα. Οι οικονομικοί δρόμοι συνεργασίας του τοπικού κράτους στη Θεσσαλία, με το κράτος του Ισραήλ δεν αποτελούν παρά αποδοχή και προσπάθεια καλλωπισμού του βασικού παράγοντα κυριαρχίας και εκμετάλλευσης. Της βίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό των χωρών τους.

Ξεχνούν πως ο λαός μας ήταν πλειοψηφικά ανέκαθεν στο πλευρό των Παλαιστινίων. Οι αγώνες για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης γαλούχησαν γενιές και γενιές σπέρνοντας την οργή σε κάθε αγωνιζόμενο και προοδευτικό άνθρωπο που βλέπει αυτήν την άνιση μάχη μεταξύ του παλαιστίνιου «Δαυίδ» και του ισραηλινού «Γολιάθ».