- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Το τουρκικό πολιτικό σύστημα να αποδεχτεί την ιστορική πραγματικότητα

Για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελληνική Δημοκρατία τιμά σήμερα την ιερή μνήμη των Ελληνίδων και των Ελλήνων, που εξοντώθηκαν και διώχθηκαν συστηματικά από το τουρκικό κράτος επί μία δεκαετία με αποκορύφωμα τις απίστευτες θηριωδίες κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι οποίες τερμάτισαν την τρισχιλιετή παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην πέραν του Αιγαίου Ελλάδα.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν ξεχνιούνται. Δεν ξεχνούμε ότι, παράλληλα με τη γενοκτονία των Ελλήνων, το τουρκικό κράτος διέπραξε τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Δυστυχώς, έναν αιώνα μετά, αντί η Τουρκία να απολογείται για ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της παγκόσμιας ιστορίας, υπερηφανεύεται για τα ανομήματα και τα ανοσιουργήματά της, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και ανοίγοντας πολεμικά μέτωπα με τους γείτονές της.

Η ΕΕ τείνει χείρα φιλίας και συνεργασίας σε όλο τον πλανήτη επί τη βάσει της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των οικουμενικών αρχών και αξιών.Εάν το τουρκικό πολιτικό σύστημα επιθυμεί να συμπορευτεί με την ευρωπαϊκή οικογένεια, οφείλει να αποδεχτεί την ιστορική πραγματικότητα και να πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών στον τρόπο, με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη διεθνή συνύπαρξη και συνεργασία».

Σεβασμός στη δημόσια υγεία και ευλαβική τήρηση των μέτρων

Ο Λαρισαίος πολιτικός ευχήθηκε για τη Δεσποτική γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, σημειώνοντας:

«Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα για τη χριστιανοσύνη, κατά την οποία γιορτάζουμε την παγκόσμια ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Χριστού. Εύχομαι, ολόψυχα, σε όλο τον κόσμο, ειρήνη, υγεία και ομόνοια στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα και απερισκεψία αλλά με σεβασμό στη δημόσια υγεία και ευλαβική τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι επαΐοντες.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!».