- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στον Δήμο Τεμπών

Η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες  του δήμου Τεμπών.

Στον Αγιασμό του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου  Μακρυχωρίου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, παρουσία και της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπάιδευσης, κας Αικατερίνης Καραγιώργου, η οποία και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος  παρέστη στον Αγιασμό  Γυμνασίου – Λυκείου Μακρυχωρίου, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Γόννων και Γυμνασίου – Λυκείου Γόννων. Απευθυνόμενος ο κ. Μανώλης προς  μαθητές, εκπαιδευτικούς  και γονείς τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φετινή σχολική χρονιά είναι διαφορετική λόγω της πανδημίας, γι΄ αυτό  χρειάζεται να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων, τους κανόνες υγιεινής. Παιδιά μου, σήμερα επιστρέψατε στο δικό σας χώρο το σχολείο, συναντήσατε αγαπημένα σας πρόσωπα, τους φίλους σας, τους  εκπαιδευτικούς σας , πρέπει όμως να παραμείνετε ασφαλείς και αυτό θα το πετύχετε με την καθοδήγηση των δασκάλων και των καθηγητών τηρώντας τις οδηγίες των επιστημόνων. Ως δημοτική Αρχή κάναμε ότι είναι δυνατό, ώστε η χρονιά να ξεκινήσει με ομαλότητα και έτσι θα συνεχίσουμε. Θα είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας, καθηγητών  και γονέων συνδράμοντας στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά και το τέλος της σχολικής χρονιάς να μας βρει όλους  υγιείς. Καλή πρόοδο».

Εκτός του δημάρχου, στους Αγιασμούς που τέλεσαν οι Ιερείς των χωριών, παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Ν. Μητσογιάννης και Παν. Γκατζόγιας, οι  πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Γ. Ντόντος και Βασ. Σίμος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρ. Κρικώνης, οι τοπικοί Πρόεδροι κα Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού και Μιχ. Γκουντής , οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κα Ιωάνν. Βουλάγκα, η  κα Μαρία Καράνη και η κα Μαρία Δεδικούση.