- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Το χαμόγελο δεν πρέπει να λείψει απ’ τα χείλη των παιδιών

Για τη μάχη κατά του κορονοϊού και το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς μίλησε ο γιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», στην εκπομπή «Κόντρα 24» με την Αναστασία Γιάμαλη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στη σημασία της τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση απέκρουσε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας, επειδή ακολούθησε τις συμβουλές των ειδικών, τονίζοντας ότι η εφαρμογή των οδηγιών τους θα είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση και του δεύτερου κύματος, δίδοντας έμφαση στη χρήση μάσκας, στην αποφυγή συγχρωτισμού και στο συχνό πλύσιμο των χεριών.

Συγχρόνως, εξήρε το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που κράτησαν την Ελλάδα όρθια, ενώ εστίασε στον κυβερνητικό προγραμματισμό ενίσχυσής του, με αναφορά στην αύξηση κλινών ΜΕΘ από 550 σε 1200 έως τέλος του έτους, τις 6000 προσλήψεις επικουρικών υγειονομικών, τις 942 προκηρυχθείσες θέσεις ιατρικού και, αντιστοίχως, 1209  νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, τις 81 προσλήψεις γιατρών σε νησιωτικές, παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, την προκήρυξη 400 θέσεων γιατρών στα μέσα Σεπτεμβρίου και τους 600 ακόμη νοσηλευτές στη δημόσια υγεία.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά, επισήμανε ότι, παρά τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες θα λειτουργήσουν τα σχολεία, «το χαμόγελο δεν πρέπει να λείψει από τα χείλη των παιδιών», υπογραμμίζοντας ότι, όλοι μαζί, Πολιτεία, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, οφείλουμε να φροντίσουμε η χρονιά να είναι εποικοδομητική και να παραμείνουν όλοι υγιείς.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι τα σχολεία ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκαν 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή μετά από πολλά χρόνια, ενώ έχουν τοποθετηθεί εγκαίρως οι αναπληρωτές και έχουν παραδοθεί τα βιβλία. Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στη στελέχωση των σχολείων με 9.500 καθαρίστριες.

Τέλος, ο κ. Κέλλας, αναφορικά με το γεγονός ότι τμήματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά του ανοίγματος των σχολείων, υπενθύμισε ότι είναι η πολλοστή φορά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που ο κ. Τσίπρας αντιφάσκει, όπως με τον τουρισμό και το άνοιγμα των συνόρων καθώς και με το άνοιγμα των σχολείων κατά την άρση του «lockdown».