- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνεχίζονται οι Νύχτες Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Οι βραδιές γαλλόφωνου κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου συνεχίζονται την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 με τη βραβευμένη κωμωδία του Bertrand Tavernier “Quai d’Orsay” (Γαλλία, 2013. Διάρκεια 113΄) με τους Raphaël Personnaz, Thierry Lhermitte Niels Arestrup, Julie Gayet, Anaïs Demoustier, Thierry Fremont, Jane Birkin κ.ά. Η προβολή της ταινίας είναι προσφορά της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και υλοποιείται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου και του Αναψυκτηρίου-Καφέ του Διαχρονικού Μουσείου.

Πριν την προβολή, στις 19.00, αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας θα ξεναγήσουν το κοινό στη σπουδαία περιοδική έκθεση με τίτλο «Ειδώλιο», που φιλοξενείται στο Μουσείο. Την ξενάγηση θα συνοδεύει μουσικά η βιολονίστρια Φωτεινή Γράμψα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Η συμμετοχή στην ξενάγηση θα γίνει με το εισιτήριο του μουσείου.

Λόγω της εφαρμογής των οδηγιών ασφαλούς διεξαγωγής θεαμάτων ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 2413508252 και ώρες: 10.00-14.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπόθεση: Ο Alexandre Taillard de Worms είναι μεγάλος και τρανός, αρέσει στις γυναίκες και, από σπόντα, Υπουργός Εξωτερικών. Με την γκρίζα χαίτη του και κορμί αθλητικό, βρίσκεται παντού, από τις συναντήσεις των Ηνωμένων Εθνών ως την Oubanga. Με τη δύναμη της διπλωματίας, κατατροπώνει τους Αμερικανούς νεοσυντηρητικούς, τους διεφθαρμένους Ρώσους και τους άπληστους Κινέζους. Το ταλαίπωρο προσωπικό του, με επικεφαλής τον Κλοντ Μοπά, ο οποίος πραγματικά κινεί τα νήματα, τρέχει και δεν φτάνει να σβήνει φωτιές και να συμμαζεύει τις «ατασθαλίες» του αφεντικού.