Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας


Tags |

Αυτή την Τετάρτη 9/9 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας προβάλλει την γαλλική αισθηματική κομεντί “Η άλλη Μποβαρί”, της Αν Φοντέν, παραγωγής 2014, με διάρκεια 99΄. Πρωταγωνιστούν Τζέμα Άρτερτον, Φαμπρίς Λουκινί.

Ο Τσάρλι Μποβαρί (Τζέισον Φλέμινγκ) και η δεύτερη σύζυγός του, η όμορφη και αισθησιακή Τζέμα (Τζέμα Άρτερτον), αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το πολύβουο και χαοτικό Λονδίνο, για την ήρεμη ζωή ενός νορμανδικού χωριού. Η άφιξη τους δεν περνάει φυσικά απαρατήρητη στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού. Ειδικά για τον καταθλιπτικό και φανατικό με τη λογοτεχνία φούρναρη Μαρτέν Ζουμπέρ (ένας απολαυστικός όπως πάντα Φαμπρίς Λουκινί  ), ο ερχομός της… άλλης Μποβαρί, είναι μια ευκαιρία για να δώσει διέξοδο στις φαντασιώσεις του. Πολύ σύντομα η οργιαστική φαντασία του φούρναρη θα χτυπήσει κόκκινο καθώς η ερωτική επιθυμία του για την Τζέμα θα μπερδευτεί με τις εμμονές του γύρω από την καταραμένη μοίρα της ηρωίδας του Φλομπέρ. Πεισμένος μέχρι τα μύχια της ψυχής του, ότι η σύγχρονη Μποβαρί δεν θα έχει καλύτερη μοίρα από την κλασική, αποφασίζει να προστατεύσει την «αγαπημένη» του, δημιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις στο μέχρι πρότινος ήσυχο νορμανδικό χωριό.

Η προβολή της ταινίας γίνεται σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παράρτημα Λάρισας.

Η προβολή θα γίνει στις 9 μ.μ. Στον κήπο του Νηπιαγωγείου, με δωρεάν είσοδο.