Γ. Λαμπρούλης: Να ανακληθεί η κατάργηση της Γ’ Λυκείου σε 7 Λύκεια του Νομού Λάρισας


Tags |

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας προχωρεί στην κατάργηση της Γ’ τάξης Λυκείου σε 7 λύκεια του Νομού Λάρισας με πρόφαση τον μικρό αριθμό μαθητών.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αναστάτωση στους μαθητές και στους γονείς τους, οι οποίοι είναι ήδη σημαντικά επιβαρυμένοι τόσο με τις απαιτήσεις που έχει η τελευταία χρονιά στην πορεία προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, όσο και με τις συνθήκες που θα επικρατούν σε φάση έξαρσης της πανδημίας. Συνθήκες που απαιτούν για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τον περιορισμό των μαθητών σε κάθε τμήμα και όχι την αύξηση, όπως θα γίνει αντικειμενικά στις τάξεις που θα μεταφερθούν οι μαθητές.

Συγχρόνως η κατάργηση των τμημάτων σημαίνει ότι οι μαθητές θα μετακινηθούν στις έδρες των δήμων τους και θα υποβληθούν σε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, απώλεια περισσότερου χρόνου, αλλά και κινδύνους για την ασφάλειά τους.

Αντίστοιχα η κατάργηση της τελευταίας τάξης του λυκείου ενδέχεται να οδηγήσει πιθανόν στην φυγή των μαθητών μικρότερων τάξεων των λυκείων, προκειμένου να αποφύγουν την αλλαγή σχολείου στην τελευταία τάξη.

Μαθητές, γονείς και φορείς των περιοχών που θα εφαρμοστεί η απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου απαιτούν να μην καταργηθεί κανέναν τμήμα της Γ Λυκείου και να αποσυρθεί η απόφαση ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν τα συγκεκριμένα τμήματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να ανακληθεί η με αρ. 105342/Δ2/12-8-2020 απόφαση του Υπουργείου όπου προωθεί την κατάργηση της Γ’ Λυκείου σε 7 Λύκεια του Νομού Λάρισας.