- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Να διατηρηθούν οι λυκειακές τάξεις στα σχολεία του Nομού

Τη διαβεβαίωση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ότι η νέα σχολική χρονιά θα είναι εποικοδομητική, ποιοτική και ασφαλής, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, έλαβε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συζήτησε με την κ. Κεραμέως για τις συνθήκες ομαλής έναρξης της νέας χρονιάς και τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Υπουργός Παιδείας τον διαβεβαίωσε ότι έχουν προβλεφθεί -και ήδη υλοποιούνται- όλα τα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «η σχολική χρονιά θα είναι καλή και ασφαλής για όλους».

Ενημέρωσε, ακόμη, τον κ. Κέλλα για την ολοκλήρωση 4500 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και την έγκαιρη πρόσληψη -για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια- αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Κατά τη συνάντηση Κεραμέως -Κέλλα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, καθώς το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει επιπλέον πιστώσεις, άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Λειτουργία λυκειακών τάξεων σχολείων του Νομού

Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία των λυκειακών τάξεων σε 7 σχολεία του Νομού Λάρισας, ανέλυσε για μία ακόμη φορά -είχε προηγηθεί σχετική τηλεφωνική επικοινωνία- ο Χρήστος Κέλλας στην Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Ο κ. Κέλλας, ο οποίος έγινε αποδέκτης ανάλογων με της Τσαριτσάνης διαμαρτυριών κι από άλλες περιοχές, όπως το Αρμένιο, ο Πλατύκαμπος, η Κοιλάδα, η Αγιά, το Συκούριο και το Μακρυχώρι, τόνισε στην Υφυπουργό την αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας των ολιγομελών λυκειακών τάξεων, στην ιδιαίτερη -λόγω κορονοιού- σχολική χρονιά, επισημαίνοντας τη διασφάλιση του ρόλου του δημόσιου σχολείου, που μάχεται τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά.

Η Υφυπουργός απάντησε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, τόσο με τη μετακίνηση μαθητών από τις περιοχές τους, όσο και τους ιστορικούς λόγους που χαρακτηρίζουν κάποιες σχολικές μονάδες. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι μετά από σύσκεψη που θα γίνει με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, το Υπουργείο Παιδείας θα κάνει γνωστές τις αποφάσεις του.

Χρ. Κέλλας

Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Με ικανοποίηση ενημερώθηκα από την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως για τον κυβερνητικό σχεδιασμό, που στοχεύει σε μια ομαλή και πετυχημένη  εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαι πεπεισμένος ότι, όλοι μαζί, Πολιτεία- εκπαιδευτικοί -γονείς και μαθητές, θα διασφαλίσουμε ότι το φετινό ταξίδι στη γνώση θα είναι εποικοδομητικό, δημιουργικό και ασφαλές. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έβαλε εγκαίρως τις βάσεις προς την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά μας, σε πρωτόγνωρες, μάλιστα, υγειονομικές συνθήκες. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι σε μια ιδιαίτερη χρονιά, με μεγάλες προκλήσεις, θα ανταποκριθούν στην κοινωνική τους αποστολή, αλλά και στους γονείς για την ωριμότητα, που συνεχίζουν να επιδεικνύουν.

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχα με την κ. Ζαχαράκη, για τη διατήρηση των λυκειακών τάξεων σε σχολεία του νομού μας, η υφυπουργός δεσμεύθηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης  λύσης στο πρόβλημα που έχει προκαλέσει δικαιολογημένη αναστάτωση σε δεκάδες οικογένειες. Ευελπιστώ ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας θα είναι προς θετική κατεύθυνση».