- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Άννα Βαγενά: Η δίγλωσση εξωτερική πολιτική της ΝΔ

Κατά την διαδικασία έγκρισης των συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο για οριοθέτηση ΑΟΖ, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή «η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια». Οι βουλευτές της ΝΔ σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν την ανακοίνωση αυτή από τον κ. Μητσοτάκη.

Ήταν όμως αυτοί οι ίδιοι βουλευτές που πριν ένα χρόνο, όταν ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας -κατά την αποχώρηση του τότε Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά- ότι θα φέρει στη Βουλή με νόμο και όχι με Προεδρικό Διάταγμα την επέκταση αυτή στο Ιόνιο, φώναζαν και πρωτοστατούσαν σε δηλώσεις εναντίων αυτής της απόφασης. Ο τότε υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ κ. Κουμουτσάκος έλεγε επί λέξη: «Έδωσαν τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει στη γνωστή της θέση ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το δίκαιο της θάλασσας, διότι δήθεν πρόκειται για ειδική περίπτωση. Για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση με φθηνούς εντυπωσιασμούς υποσκάπτει θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής.»

Ακόμα μια φορά η ΝΔ κάνει σημαία ευκαιρίας τα εθνικά μας θέματα. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Και θα κλείσω με ένα απόσπασμα από τη σημερινή δήλωση του κ. Κοτζιά: «Η ΝΔ τσαλαβουτάει σήμερα στην υπάρχουσα προεργασία χωρίς να αντιλαμβάνεται το συνολικό σχέδιο. Έρχεται κατόπιν εορτής για να κάνει μισά πράγματα από αυτά που ξόρκιζε ως προδοσία πριν δύο χρόνια. Κάνει ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις. Μπερδεύει τη σειρά των πραγμάτων και συνεχίζει να μην καταλαβαίνει. Φοβάμαι περιπέτειες για τη χώρα. Είθε να κάνω λάθος.»