Κέλλας: Έρχεται και νέο πακέτο μέτρων στήριξης


Tags |

Στην ΕΡΤ1μίλησε ο γιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχολιάζοντας την επικαιρότητα στην εκπομπή «Από τις Έξι» με τον Γιάννη Πιτταρά.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός έθεσε εξαρχής σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία έναντι της οικονομίας, προχωρώντας έπειτα από το «lockdown» προοδευτικά στην επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας και με πολλή προσοχή στο άνοιγμα των συνόρων και του τουρισμού.

Συγχρόνως, υπογράμμισε ότι, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, λήφθηκαν δύο δέσμες μέτρων, μέσω των οποίων αρχικά ενισχύθηκαν εισοδηματικά οι εργαζόμενοι και οι οικονομικά ασθενέστεροι, ενώ στη συνέχεια στηρίχθηκαν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις. Επιπλέον, επισήμανε ότι, έπειτα και από τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών πόρων ύψους 72 δις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά τους τελευταίους μήνες, εστιάζοντας στις 6.000 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού καθώς και στην πληρότητα της στελέχωσης και την επάρκεια των νοσοκομείων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, απαντώντας στην κριτικήτου ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια υγεία.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Διακόπουλου, σημείωσε ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού με λαμπρή καριέρα, του οποίου η παραίτηση ήταν σχεδόν «αναμενόμενη» μετά τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων που προκάλεσε με τις δηλώσεις του.