Χρήστος Κέλλας: Αναβαθμίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας


Tags |

Το ΓΝ Λάρισας επισκέφθηκε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Γρ. Βλαχάκη, τον αντιπρόεδρο Χαρ. Τσιλιάκο και το μέλος του ΔΣ Κων/νο Πάνο. Στη συνάντηση παρέστησαν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Απ. Κομνός και η διευθύντρια Προσωπικού κ. Σαρακατσάνου και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τη νέα διοίκηση του νοσοκομείου και τη δρομολόγηση σημαντικών έργων για το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο κ. Κέλλας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Βλαχάκη για την πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, (15 γιατρών και 35 νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού), ενόψει της εντεινόμενης μάχης ενάντια στον κορονοϊό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Κουτλιμπάνειο”, αν και δεν είναι Νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid-19, δέχεται και νοσηλεύει κρούσματα κορονοϊού.

Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το ακτινολογικό και γαστρεντερολογικό Τμήμα, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Βλαχάκης μίλησε για την ετοιμότητα του ΓΝΛ ως προς την εγκατάσταση και λειτουργία της ΜΕΘ Παίδωνστο Νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπου ενημερώθηκε για την ετοιμότητα της Μονάδας και την επάρκεια σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Χρ. Κέλλας

Εμφανώς ικανοποιημένος από την εποικοδομητική συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του ΓΝΛ, ο Χρ. Κέλλας δήλωσε:

«Θέλω για μια ακόμη φορά να συγχαρώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΛ, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και αντιμετωπίζει -εξίσου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο- αποτελεσματικά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και τις ιδιαίτερα απαιτητικές λειτουργικές ανάγκες που έχουν προκύψει.

Με ικανοποίηση ενημερώθηκα για τις ενέργειες της νέας διοίκησης του Ιδρύματος, την οποία και συγχαίρω με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων της,δεσμευόμενοςότι θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθειά της για την περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες».