3η Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων στήριξης για την ένταξη στη Δράση 10.1.08


Tags |

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης  της γεωργοπεριβαλλοντικής – κλιματικής δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)», υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στήριξης για την ένταξή τους στη δράση, έως τις 7-9-2020.

Επιλέξιμες είναι οι καλλιέργειες: Ροδακινιά, Νεκταρινιά, Βερικοκιά, Μηλιά, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Δαμασκηνιά, Αμπέλι (οινοποιήσιμο, επιτραπέζιο, σταφίδα).

Με την εφαρμογή της μεθόδου παρεμπόδισης σύζευξης των μικρολεπιδοπτέρων-εχθρών της καρπόκαψας, της ανάρσιας και του φυλλοδέτη, της καρπόκαψας της μηλιάς, της καρπόκαψας της δαμασκηνιάς, καθώς και της ευδεμίδας, ελαχιστοποιείται ο πληθυσμός των επιβλαβών προνυμφών των εντόμων.

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης των υποψηφίων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του πληροφορικού συστήματος.

α) Η εγγραφή, για την απόκτηση των απαραίτητων κωδικών πρόσβασης στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο : https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ όπου υπάρχει αναρτημένο και το Εγχειρίδιο Οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης στήριξης.

β) Οι αιτήσεις στήριξης υποβάλλονται στον ιστότοπο : https://p2.dikaiomata.gr/M1018/

Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων είναι πενταετούς (5) διάρκειας, εκκινούν την 1η Απριλίου 2020 και λήγουν την 31η Μαρτίου 2025.

Οι δικαιούχοι της δράσης δεσμεύονται να διαθέτουν και να εφαρμόζουν Ετήσιο Σχέδιο Εφαρμογής το οποίο καταρτίζεται και παρακολουθείται από επιβλέποντα Γεωπόνο.

Διευκρινίζεται και για τις τρεις Προσκλήσεις της δράσης, ότι δεν γίνεται αποδεκτό Ετήσιο Σχέδιο Εφαρμογής, το οποίο προβλέπει μηδενικό αριθμό παγίδων παρακολούθησης, σύμφωνα με την 2η τροποποίηση της εγκυκλίου προδιαγραφών του Ετήσιου Σχεδίου Εφαρμογής με αριθμ. 3056/19-6-2020 (ΑΔΑ: 69ΧΒ4653ΠΓ-ΒΟΙ).