- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας στο OPEN: Συλλογική υπόθεση η αντιμετώπιση της πανδημίας

Για τη μάχη της χώρας έναντι του κορονοϊού μίλησε ο γιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σήμερα, στην τηλεόραση του OPEN, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Αλεξία Τασούλη και Σπύρο Δημητρέλη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότιη Κυβέρνηση, από την αρχή της πανδημίας, λαμβάνειδιαρκώς μέτρα προστασίας του πληθυσμού και στήριξης της οικονομίας, τα οποία ενισχύονται και επικαιροποιούνται αναλόγως των συνθηκών και των αναγκών που προκύπτουν. Εντούτοις, επισήμανε πως πρόκειται για μία κρίση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συλλογικό επίπεδο και να προστατευτούν τόσο οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, όσο και οι νεότεροι, μέσω της τήρησης των κανόνων υγιεινής, της χρήσης μάσκας και της αποφυγής συγχρωτισμού, σημειώνοντας ότι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δεν πιστεύει στην ύπαρξη του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να υφίσταται αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης και εξάπλωσής του.

Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Ο κ. Κέλλας ανέφερε ότι ο ορισμός Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνιστά ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και τη στήριξη του έργου των νοσοκομείων, υπογραμμίζοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Επίσης, υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα είναι σε ετοιμότητα φέροντας ως παράδειγμα την πληρότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Κανονικά το άνοιγμα των σχολείων

Ο πρώην αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, ερωτηθείς για το εάν θα ισχύσει το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, διευκρίνισε ότι ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για τη νέα σχολική χρονιά θα υλοποιηθεί κανονικά, αναλόγως του αριθμού των κρουσμάτωνκαι σύμφωνα με την πρόβλεψη για πλήρη εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που έχουν συστήσει οι ειδικοί.

Ευτυχώς που είναι Κυβέρνηση η ΝΔ

Τέλος, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης, απάντησε ότι η κοινή γνώμη δηλώνει ικανοποιημένη από τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας ως «ευτύχημα» το γεγονός «ότι την πανδημία αντιμετωπίζει ο Μητσοτάκης και όχι ο Τσίπρας».