- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ολοκλήρωση 1ης συλλογής κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η 1η συλλογή κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην ΠΕ Λάρισας για το έτος 2020, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από την επεξεργασία των στοιχείων αποδεικνύεται το έντονο ενδιαφέρον των παραγωγών, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων και των αντίστοιχων ποσοτήτων των κενών συσκευασιών που παρέδωσαν, παρουσιάζουν αυξητική τάση. Συνολικά συλλέχτηκαν 3.828,79 κιλά κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, από 526 παραγωγούς όλων των δήμων.

Η μεγαλύτερη ποσότητα συσκευασιών, περίπου 2.820 κιλά, παραδόθηκε από 388 παραγωγούς του Δήμου Κιλελέρ, οι οποίοι έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αυτή.

Το έντονο ενδιαφέρον των παραγωγών και η ανταπόκρισή τους στο πρόγραμμα της Περιφέρειας αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία και θέτουν τις βάσεις για ένα μόνιμο σύστημα διαχείρισης σε εθνικό επίπεδο, που θα αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος της χώρας μας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει ότι το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η 2η συλλογή κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων και προτρέπει τους παραγωγούς να συμμετέχουν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαδικασία αυτή σύντομα θα είναι υποχρεωτική από τη σχετική νομοθεσία.