- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Νέο στέγαστρο, χλοοτάπητα και αρδευτικό σύστημα αποκτά το γήπεδο της Ελασσόνας

Σύγχρονο και λειτουργικό γήπεδο ποδοσφαίρου αποκτά το επόμενο διάστημα η Ελασσόνα. Παρουσιάστηκαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα οι μελέτες για την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Ελασσόνας όπου περιλαμβάνονται η κατασκευή νέου στεγάστρου, η τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, νέας περίφραξης, νέων εστιών και αρδευτικού συστήματος. Τα έργα,  συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίου ευρώ, χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  περιλαμβάνουν ακόμη και την αναβάθμιση άλλων τεσσάρων ποδοσφαιρικών γηπέδων σε  Ευαγγελισμό, Τσαριτσάνη, Βλαχογιάννι και Δρυμό. Τα πέντε  Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα  αποκτούν ασφαλείς υποδομές με όλες τις προδιαγραφές υγιεινής για ομάδες και αθλούμενους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αναλάβει, με Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφει με το Δήμο Ελασσόνας τις μελέτες, τη δημοπράτηση και την κατασκευή των έργων

«Υπογράφουμε μια προγραμματική σύμβαση με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα με το οποίο αλλάζουν εικόνα  πέντε αθλητικά κέντρα στο Δήμο Ελασσόνας ενώ  η πόλη της Ελασσόνας αποκτά ένα σύγχρονο γήπεδο. Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη. Ευχαριστώ τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος άμεσα ενέταξε το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η συνεργασία με τον Νίκο Γάτσα οδηγεί στην αναβάθμιση των γηπέδων σε περιοχές του Δήμου Ελασσόνας. Με τις παρεμβάσεις μας αναμένεται να αποδώσουμε στην πόλη της Ελασσόνας ένα γήπεδο ελκυστικό και λειτουργικό στο οποίο αξίζει να παίζει η ομάδα της πόλης που κέρδισε φέτος την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Δημιουργούμε ένα νέο γήπεδο στην ουσία με την τοποθέτηση νέου σκέπαστρου, νέας περίφραξης και νέου χλοοτάπητα. Όμως, αναβαθμίζονται και άλλα τέσσερα γήπεδα σε  Ευαγγελισμό, Τσαριτσάνη, Βλαχογιάννι και Δρυμό με τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα και αρδευτικό σύστημα. Αλλάζει η εικόνα των γηπέδων του Δήμου Ελασσόνας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

«Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την άψογη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί. Το τελευταίο διάστημα ειδικά προχωρούμε πολλά και χρήσιμα έργα που δίνουν μια νέα πνοή στο Δήμο Ελασσόνας« δηλώνει ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας. Μιλάμε πρώτα από όλα για το σπουδαίο έργο της αναβάθμισης των ποδοσφαιρικών γηπέδων σε πέντε Δημοτικές Κοινότητες. Ιδιαίτερα θα αναφερθώ στο Δημοτικό Στάδιο Ελασσόνας το οποίο αναβαθμίζεται με ένα καλαίσθητο και λειτουργικό στέγαστρο, το οποίο ήταν ένα αίτημα δεκαετιών για την ομάδα του Π.Ο.Ε. και της περιοχής. Η Ελασσόνα αποκτά ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών για την ομάδα του Π.Ο.Ε. που θα παίζει από φέτος  στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.  Ενώ παράλληλα η αναβάθμιση των αθλητικών σε κοινότητες του δήμου οδηγεί στην ενίσχυση του αθλητισμού στην περιοχή. Θέλουμε μέσα από αυτά τα έργα που προχωράμε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να κρατήσουμε τους ανθρώπους στην περιοχή μας και στις κοινότητες του Δήμου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.