- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη» στο Λαογραφικό Μουσείο

Για μια ακόμη χρονιά, ομάδες παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και συμμετείχαν στο ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, “Ζωντανεύουμε φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα».

Τα παιδιά είδαν την εξωτερική περιοδική έκθεση  με θέμα:  «Λιθανάγλυφα και πελεκάνοι στη Δυτική Θεσσαλία 19ος – αρχές 20ου αι.» και έμαθαν για το σημαντικό έργο του μεγάλου Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα και την τέχνη της φωτογραφίας.

Είδαν ακόμη, μουσειακές φωτογραφικές μηχανές,  σύνεργα παλαιών φωτογράφων από τις συλλογές του μουσείου και εντόπισαν τις διαφορές με τα σύγχρονα μέσα.

Στη συνέχεια, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετείχαν σe εργαστήρι όπου με φαντασία και έμπνευση έδωσαν τρισδιάστατη υπόσταση στις φωτογραφίες του σπουδαίου φωτογράφου χρησιμοποιώντας  φυσικά υλικά.

Ψηφίδες, πηλός , άχυρο  πήραν τη θέση τους πάνω σε παλιές φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα και τις ζωντάνεψαν. Πολύ χρώμα, ταλέντο, έμπνευση και φαντασία ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του μουσείου.

Κάθε παιδί δούλεψε ατομικά τηρουμένων όλων των αποστάσεων με τα υπόλοιπα παιδιά, και με ατομικά σύνεργα για την υλοποίηση του έργου του.

Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει η παρούσα κατάσταση σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας του ΥΠΠΟΑ.

Η δράση εμψυχώθηκε από την Διευθύντρια κα Φανή Καλοκαιρινού και το προσωπικό του Μουσείου