- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Στην Εορτή του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη ο Γιώργος Μανώλης

Στην Ιστορική κοινότητα  Αμπελακίων του δήμου Τεμπών την παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη παραβρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και συμμετείχε στον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας προεξάρχοντος του π. Πορφυρίου συλλειτουργούντος μετά του π. Πέτρου και του εφημερίου της ενορίας του χωριού π. Βασιλείου.

Το γραφικό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία έξω από τα Αμπελάκια σε δάσος από βελανιδιές.

Ανήμερα με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την συμμετοχή των ευλαβών ενοριτών εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη στο ομώνυμο εξωκκλήσι Του, στην Κοινότητα Παραποτάμου.

Η Θεία Λειτουργία και στη  συνέχεια η  αρτοκλασία, ετελέσθει από τον π. Ιωάννη συνοδεία καλλίφωνων ψαλτάδων και παρουσία επισήμων και πολλών πιστών.

Εκτός του δημάρχου στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μητσογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Τσεργάς, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αμπελακίων, Ελάτειας, Παραποτάμου και Τεμπών κ. κ. Ιωάννης Ταζές, Ιωάννης Ζάρρας, Γιώργος Γουγουλιάς και Δημήτρης Στρούλιος, αντίστοιχα, οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Τσιλίκης και Χρήστος Στάχταρης, Πρόεδροι φορέων και συλλόγων  και πλήθος πιστών από τα πανηγυρίζοντα χωριά αλλά και τις γύρω περιοχές.