Μάξιμος: Εθνική ενότητα, συμμαχίες και ενίσχυση του στρατού!


Tags |

«Ο ελληνισμός οφείλει, παίρνοντας τα ορθά διδάγματα από τις τραγωδίες του παρελθόντος, να αντιμετωπίσει ενωμένος την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Στο μήνυμά του στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ντίνο Αυγουστή ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, σημειώνει ότι «46 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, όχι μόνον τα κατοχικά στρατεύματα εξακολουθούν να παραμένουν στις θέσεις τους στην Μεγαλόνησο, αλλά τα τουρκικά πλοία διαπράττουν κι έναν Αττίλα 3 στις θάλασσες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, σε ένα κρεσέντο νεο-οθωμανικού μεγαλοϊδεατισμού η Άγκυρα τσαλαπατά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ευρωπαϊκών αξιών, όπως απέδειξε και η πρόσφατη ύβρις εναντίον του Ναού της Αγίας Σοφίας. Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα, που σε άλλες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα λαλίστατη και αυστηρή, έναντι της αναθεωρητικής Τουρκίας εμφανίζεται, τουλάχιστον, συγκρατημένη, καθιστώντας ακόμη πιο ανεξέλεγκτη την τουρκική ηγεσία».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «αυτές τις στιγμές που απειλείται εκ νέου η ελευθερία και η κυριαρχία μας, πρέπει αφενός να συγκροτήσουμε ένα ευρύ πλαίσιο συμμαχιών και αφετέρου να ενισχύσουμε άμεσα το αξιόμαχο του στρατού μας. Αυτό πιστεύω είναι και η καλύτερη απότιση τιμής σε όσους έπεσαν τις αποφράδες εκείνες ημέρες του θέρους του 1974».