- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Την παρέμβαση του Χρ. Κέλλα ζήτησε ο Συνεταιρισμός Ενιπέας

Η αξιοποίηση της περιουσίας των ανενεργών αγροτικών συνεταιριστικών σχημάτων, από υγιείς, ενεργούς Συνεταιρισμούς, καθώς και η ανάγκη έγκρισης των επιλαχόντων και δικαίωσης των ενστάσεων, που αφορούν γραφειοκρατικά ζητήματα, των Σχεδίων Βελτίωσης, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, με το Δ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού επαρχίας Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ».

Η αξιοποίηση της περιουσίας ανενεργών Συνεταιρισμών 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο γραφείο του Λαρισαίου πολιτικού, οι Φαρσαλινοί Συνεταιριστές ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Κέλλα στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αναφορικά με την διαχείριση της περιουσίας των ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών και τη δυνατότητα αξιοποίησής της από υγιείς, ενεργούς Συνεταιρισμούς σε όμορους δήμους, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης απαξίωσή της. Έγινε πρόταση να υπάρξει δυνατότητα μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων των Συνεταιρισμών που δε βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης και δεν έχουν προβεί σε λύση, σε νέους Συνεταιρισμούς, με σύντομες διαδικασίες.

Σχέδια Βελτίωσης

Στη συνάντηση Κέλλα-Δ.Σ. Συνεταιρισμού «Ενιπέα» συζητήθηκε ακόμη, το πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης,  η αναγκαιότητα του οποίου για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού των παραγωγών, είναι αδιαμφισβήτητη. Η διοίκηση του «Ενιπέα» τόνισε στον Λαρισαίο πολιτικό την ανάγκη έγκρισης των επιλαχόντων και δικαίωσης των ενστάσεων, που αφορούν γραφειοκρατικά ζητήματα, καθώς η ένταξη στο Μέτρο περισσότερων αγροτών – επενδυτών θα ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα και τις τοπικές οικονομίες, ενώ θα στηρίξει κι άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Χρ. Κέλλας

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού «Ενιπέας» Φαρσάλων, ο Χρήστος Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά δέχτηκα στο γραφείο μου τη διοίκηση ενός από τους πλέον δραστήριους Συνεταιρισμούς, αυτόν του Ενιπέα Φαρσάλων. Συμμερίζομαι την ανησυχία των παραγωγών για την αξιοποίηση της περιουσίας των ανενεργών Συνεταιρισμών και την πορεία του Μέτρου των Σχεδίων Βελτίωσης. Ιδιαίτερα το πρώτο αίτημα τους είναι ώριμο και ήδη έχω επικοινωνήσει με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Η ενίσχυση, άλλωστε, υγιών συνεργατικών σχημάτων, αποτελεί προτεραιότητα της ΝΔ και το αποδείξαμε με το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίσαμε στη Βουλή. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των Συνεταιρισμών σε ένα σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Στη συνάντηση  με τον κ. Κέλλα συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΑΣ, Αθανάσιος Καραίσκος, ο Αντιπρόεδρος Νικόλαος Γούσιος, ο νομικός σύμβουλος Γεώργιος Αποστολόπουλος, ο γεωπόνος Ευάγγελος  Κατσαούνης και ο τεχνικός σύμβουλος Δημήτριος Ντογκούλης.