Πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Λουκουμάδες με μέλι» στη Νίκαια


Tags |

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τις παραστάσεις  των έργων «Λουκουμάδες με μέλι» και «Θεέ μου τι σου κάναμε;»  που ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ,υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και ο σκηνοθέτης ΆκυςΜητσούλης, πλαισιωμένοι από τους ηθοποιούς Νικολέττα Καρρά,  Λία Κουλίζη και Γιάννη Χαρισμαϊδη.

Ο αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «…πάντα θέταμε τον πολιτισμό ως πρώτη προτεραιότητα. Στους δύσκολους καιρούς ο πολιτισμός είναι εκεί για να καλύψει ανάγκες ψυχής. Φέτος το καλοκαίρι , μετά από ένα δύσκολο χειμώνα σε συνθήκες πρωτόγνωρες με το ξέσπασμα της πανδημίας , ο πολιτισμός είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Ο πολιτισμός δεν σταματάει. Δεν πρέπει να σταματάει. Γιαυτό είμαστε εδώ. Για να ανοίγουμε τους δρόμους. Δρόμους που θα μας φέρουν πιο κοντά. Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ με τη μακρά του παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου και όχι μόνο, με δύο έργα κάθε χρονιά , θεατρικά αναλόγια και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις , με 30 ανθρώπους που συμμετέχουν στις παραστάσεις είναι και φέτος , στον καιρό της μετά – πανδημίας , πανέτοιμο. Είναι παρών.Δύο έργα. Δυο εξαιρετικές παραστάσεις. Καθώς τα φώτα χαμηλώνουν , ας κοιτάξουμε λίγο τον διπλανό μας. Φέτος είναι λίγο πιο μακριά από τη διπλανή καρέκλα , αλλά δεν παύουμε όλοι μαζί να συμμετέχουμε σε αυτή τη μαγική διαδικασία που λέγεται θέατρο. Θέατρο όπου ηθοποιοί και θεατές γίνονται ένα. Και ο πολιτισμός μας δείχνει ξανά το δρόμο να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι».

Ο σκηνοθέτης ΆκυςΜητσούλης χαρακτήρισε το πρώτο έργο «Λουκουμάδες με μέλι» που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 19 και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 21:15 με ελεύθερη είσοδο, στην αυλή του νηπιαγωγείου της Νίκαιας ως «μία μαύρη κωμωδία όπου πεθαίνουν αυτοί που δεν πρέπει να πεθάνουν,  λεφτά αλλάζουν χέρια με φρενήρεις ρυθμούς και ένα τζόκερ που κερδίζει 2 εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται θαμμένο βαθιά στο χώμα».

Το έργο ανεβαίνει με τους εξής συντελεστές: Επιμέλεια σκηνικών : Ευαγγελία Χατζούλη. Μουσική επιμέλεια : Πατρούλα Χριστοδούλου. Σχεδιασμός αφίσας – προγράμματος – φωτογραφίες : Γιάννης Τσανίδης. Βίντεο : Μιλτιάδης Γρεκός. Διεύθυνση σκηνής : Όλγα Παπαβασιλείου. Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης : Εύη Μπατάλα , Αθηνά Αμπατζή , Λία Κουλίζη , Γιώργος Μπόζαρλης , Θάνος Σακελαρίου και Παναγιώτα Χατζητζομπάνη.