- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Εθνική ομοψυχία απέναντι στην Τουρκία

«Εάν οι Τούρκοι ενεργοποιήσουν το παράνομο και αυθαίρετο τουρκολιβυκό μνημόνιο, θα κάνουμε ό,τι χρειαστείπροκειμένου να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.»

Τα παραπάνω τόνισε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της TRT, στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», απαντώντας σε ερώτηση του Σωτήρη Πολύζου σχετικά με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης γεώτρησης των Τούρκων στην ελληνική ΑΟΖ, προσθέτοντας:

«Η χώρα μας είναι πάντοτε ειρηνική και προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, εν αντιθέσει με την Τουρκία που είναι διαρκώς επιθετική και απομακρύνεται από την ΕΕ και τις δυτικές αξίες. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι προκλητική και προσβλητική συγχρόνως και στρέφεται κατά της χριστιανοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει την κριτική της αντιπολίτευσης σε σχέση με τηναντίδραση της Κυβέρνησης, επεσήμανε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί τον σωστό δρόμο και χτίζει διεθνείς συμμαχίες, προκειμένου να επιλύσει ένα ζήτημα που δεν είναι αμιγώς ελληνικό, αλλά προσλαμβάνει ξεκάθαρα παγκόσμιες διαστάσεις.

Στις 24 Ιουλίου, στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να σταθούμε ενωμένοι, με εθνική ομοψυχία, απέναντι στον Ερντογάν και τη “φιέστα” που ετοιμάζει στην Αγία Σοφία.

Τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα, μπορούμε να αντιπαρατεθούμε για την οικονομία, την υγεία και για κοινωνικά ζητήματα. Στα εθνικά θέματα, όμως, έχουμε καθήκον να σταθούμε ως μία γροθιά απέναντι στην Τουρκία».

Επιπλέον, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, αναφορικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού των τουρκικών προϊόντων από την ελληνική αγορά και την αντιμετώπιση της Τουρκίας από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σημείωσε:

«Το εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα είναι μία σοβαρή πρόταση, αλλά χρειάζεται ευρύτερο συντονισμό. Σε κάθε περίπτωση, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας, προάγει τη δυναμική αντίδραση των εταίρων μας. Η τακτική της Άγκυραςκαθιστά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας όνειρο απατηλό».