- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νικαιας

Αυτή την Τετάρτη 15/7 η Κινηματογραφική Λέσχη Νικαιας προβάλλει την ταινία του Γούντυ Άλεν “ Μεσάνυχτα στο Παρίσι”, παραγωγής 2011, διάρκειας 94΄.

Πρωταγωνιστούν: Οουεν Ουίλσον, Ρέιτσελ Μακ Ανταμς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κάθι Μπέιτς, Κάρλα Μπρούνι, Μάικλ Σιν, Αϊντριεν Μπρόντι .

Η ταινία αφηγείται την στορία ενός σεναριογράφου του Χόλιγουντ που κάνει διακοπές με τη νευρική μνηστή του κι ερωτεύεται το Παρίσι. Βασικά, μαγεύεται απ’ το Παρίσι μετά τα μεσάνυχτα όταν, πέρα από κάθε λογική, ανοίγουν οι κρυφές πόρτες του χρόνου κι επισκέπτεται έναν κόσμο που πάντα ονειρευόταν: τα σαλόνια όπου φιλοξενούνταν ο Χέμινγουεϊ, ο Φιτζέραλντ, η Γερτρούδη Στάιν , αλλά και όλοι οι καλλιτέχνες του Μεσοπολέμου, απ’ τον Νταλί μέχρι τον Κόουλ Πόρτερ.

Ο Αλεν επιτυγχάνει την πιο τρυφερή και γλυκόπικρη ταινία του εδώ και χρόνια, ακολουθώντας το νήμα αυτού του απλού ευρήματος, αλλά σαρκάζοντας τον εαυτό του σε κάθε βήμα .Απολαμβάνοντας τους γεμάτους αναφορές διαλόγους, γελάμε γλυκόπικρα, καθώς ό,τι διαδραματίζεται στην οθόνη μοιάζει με καυστική φάρσα που στήνει ένας 76χρονος πρώτα στον ξεμωραμένο εαυτό του και μετά σε κάθε έναν από τους θεατές που του μοιάζει.

Η προβολή θα γίνει στις 9.15΄μ.μ στον κήπο του Νηπιαγωγείου με δωρεάν είσοδο