Ο Θανάσης Παιδής κοντά στους πληγέντες παραγωγούς στον Τύρναβο


Tags |

Κοντά σε αγρότες στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Τύρναβου – και συγκεκριμένα στα Δένδρα και στο Δαμασι – βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, το οποίο ήδη πραγματοποίησε την πρώτη αυτοψία σε καλλιέργειες και υποδομές που υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

Υπογραμμίζεται ότι οι ημέρες που προηγήθηκαν ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, η οποία επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα. Ραγδαίες βροχοπτώσεις, ισχυρές χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι άφησαν πίσω μεγάλες καταστροφές σε όλες τις καλλιέργειες, όπως και στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με τους παραγωγούς πλέον να αναμένουν την στήριξη της Πολιτείας ώστε να ανταπεξέλθουν σ’ αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Ο Θανάσης Παιδής έγινε δέκτης της αγωνίας των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα που μετρούν σημαντικές ζημιές. Συνάμα, προς τα στελέχη του ΕΛΓΑ τόνισε την ανάγκη για άμεσες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις, που θα επιτρέψουν στους παραγωγούς να καλύψουν ότι είναι εφικτό να περισωθεί μετά την πρόσφατη κακοκαιρία. Σημειώνεται ότι ο κ. Θανάσης Παιδής έχει άψογη συνεργασία με τον Μιχάλη Λιόντο, προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, όπως και με τα στελέχη του Οργανισμού.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Μετά και από τις πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή μας καθίσταται ακόμη πιο δεδομένη η αναγκαιότητα για ενίσχυση της αντιχαλαζικής προστασίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αφενός με συχνότερες – αποτελεσματικότερες πτήσεις αεροσκαφών και αφετέρου με την εγκατάσταση αντιχαλαζικών διχτυών, η οποία θα επιδοτείται έως και 100%.

Παράλληλα, καθώς η τεχνολογία κάνει συνεχώς άλματα, θα μπορούσε να διερευνηθεί η ανάπτυξη νέων μοντέλων μετεωρολογικής πρόγνωσης, σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές σχολές, ώστε να υπάρχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για την άμεση ανάπτυξη πλέγματος ασφαλείας που θα θωρακίζει – κατά το δυνατόν – καλλιέργειες και περιουσίες.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα κοντά στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι μοχθούν ώστε να βελτιώσουν τις παραγωγές τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον φυσικό σύμμαχο των αγροτών στον αγώνα της καθημερινότητας τον οποίο δίνουν. Έχουμε κάνει πολλά, μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα για την στήριξη των γεωργών, την κτηνοτρόφων και των οικογενειών τους» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.