- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας

Αυτή την Τετάρτη 8/7 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την ισλανδική ταινία “ Γυναίκα σε πόλεμο “, παραγωγής 2018, του σκηνοθέτη Μπένεντικτ Έρλινγκσον, διάρκειας 101΄.

Η τρίτη ταινία του ηθοποιού/σκηνοθέτη είναι μια εντυπωσιακή και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία για μια γυναίκα που δίνει αγώνα ενάντια στην επιβλαβή βιομηχανία της χώρας της καθώς παλεύει να υιοθετήσει ένα μικρό παιδί από άλλη χώρα.
Με φόντο τα υπέροχα τοπία της Ισλανδίας, η ταινία χωρίζεται ανάμεσα σε κωμωδία και δράμα και μας χαρίζει έναν απίθανο χαρακτήρα που εμπνέει θάρρος και όρεξη για αγώνα.

Στο ρόλο της ακούραστης Halla είναι η Halldóra Geirharðsdóttir, μια πραγματική έκπληξη.

Σουρεαλιστική ιστορία πολιτικής ανυπακοής αλλά και γερών ιδεολογικών βάσεων, όπου περισσότερο και από την πρωταγωνίστρια πρωταγωνιστεί το ισλανδικό τοπίο και η μοναδικότητά του.

Μια ιστορία που μπορεί και να συμβαίνει και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη αλλά μπορεί να γίνεται και δίπλα σου.

Η ταινία έρχεται για να σου θυμίσει πως μερικές φορές οι αγώνες που δίνεις στη ζωή σου φέρνουν και την ανάλογη ανταμοιβή σε βάθος χρόνου.

Η ταινία κέρδισε το 2018 το βραβείο κινηματογράφου LUX, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Η προβολή θα γίνει στον κήπο του Νηπιαγωγείου, στις 9.15΄, με δωρεάν είσοδο