- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Σε συγκέντρωση καλεί το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Δίνουμε το παρών στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων ενάντια την προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο που στόχο έχει την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 20.00 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει τη δυναμική του δίκιου μας!

Στις 21 Ιουνίου, παγκόσμια μέρα μουσικής, με μια (πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης) μουσική διαμαρτυρία που μας στιγμάτισε από πολλές απόψεις, οι μουσικοί στείλαμε μήνυμα για να μπορούμε να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια από την τέχνη μας.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν να απαξιώσει κι άλλο τη ζωή μας και τη δουλειά μας.Εκμεταλλεύονται την περίοδο της καραντίνας στην οποία πολλοί εργαζόμενοι εξοικειώθηκαν με τον αστυνομικό έλεγχο της κυκλοφορίας και τώρα προσπαθούν να επιβάλλουν καραντίνα και αστυνομικό έλεγχο στις διεκδικήσεις μας.

Οι μουσικοί και συνολικά οι καλλιτέχνες σήμερα καταλαβαίνουμε καλύτερα πόσο μεγάλο όπλο στα χέρια μας είναι οι κινητοποιήσεις μας. Είδαμε πόσο αυτές στρίμωξαν την Κυβέρνηση, πως καταφέραμε να επιβάλλουμε αιτήματά μας.

Τους λέμε καθαρά ότι για το πότε και με ποιο τρόπο θα κινητοποιηθούμε θα το αποφασίζουμε αποκλειστικά στα συλλογικά μας όργανα και όχι μαζί με την Αστυνομική Διεύθυνση και τους Υπουργούς. Αν πράγματι ζητούν συνεννόηση μαζί μας ας απαντήσουν για μια φορά στα δίκαια αιτήματα που τους βάζουμε και τα γνωρίζουν πολύ καλά!

Η Κυβέρνηση δεν φέρνει το νομοσχέδιο που απαγορεύει διαδηλώσεις μόνο για να μειώσει τις αντιδράσεις των Καλλιτεχνών. Βλέπει ότι η οικονομική κρίση στην οποία βρισκόμαστε ήδη θα φέρει αντιδράσεις και κινητοποιήσεις συνολικά στο εργατικό κίνημα. Αυτές θέλει να προλάβει, να περιορίσει. Ξέρουμε ότι η προσπάθεια περιορισμού της δράσης των Συνδικάτων δεν ξεκινά σήμερα αλλά έρχεται σα συνέχεια όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων.

Σαν Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος ετοιμαζόμαστε για σημαντικούς αγώνες και ουσιαστικές συλλογικές διαδικασίες το επόμενο διάστημα. Μπροστά στην απόφασή μας να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη και τα δικαιούμαστε από τη δουλειά μας, οι νόμοι τους και οι απαγορεύσεις τους θα γίνουν φύλλα χαρτιού.

Στεκόμαστε πίσω από τα πανό του ΠΜΣ και φωνάζουμε:

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ,
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!

Λάρισα,5/7/2020