Κέλλας: Στηρίζουμε την εργασία και την επιχειρηματικότητα


Tags |

«Η Κυβέρνηση στηρίζει την εργασία, την επιχειρηματικότητα και διασφαλίζει τη ρευστότητα στην αγορά. Αυτή την περίοδο εφαρμόζεται η δεύτερη δέσμη μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου ύψους 2 δις ευρώ, του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ, για το οποίο εκφράστηκαν δικαιολογημένα παράπονα αφού παρουσίασε πολλάπροβλήματα.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχολιάζοντας την επικαιρότητα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ASTRAμε τον Απόστολο Ράιδο, προσθέτοντας:

«Το επόμενο διάστημα θα ληφθούν κι άλλα μέτρα, όπως η μείωση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς), η μείωση του ΦΠΑστις μεταφορές και σε ορισμένες κατηγορίες της εστίασης καθώς και άλλα μέτρα που θα διευκολύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την αγορά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να βελτιώσουμε το οικονομικό κλίμα ενόψει του χειμώνα».

Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων ο Μητσοτάκης

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς και στους πόρους που εξασφαλίστηκαν μέσω των επιτυχών διαπραγματεύσεών του μετην ΕΕ.

«Ο Πρωθυπουργός απέδειξε, για μία ακόμη φορά, έμπρακτα, την ευαισθησία του για τον πρωτογενή τομέα, διότι, με απόφασή του, αγρότες και κτηνοτρόφοι απηλλάγησαν από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019.

Χάρη στις ενέργειές του, η χώρα μας έχει στη διάθεσή της 32 δις ευρώ, τα οποία προστίθενται στα 19 δις ευρώ του ΕΣΠΑ, και, παρά τις δυσκολίες, η Κυβέρνησή μας έχει αντιμετωπίσει με ωριμότητα και επιτυχία κάθε πρόκληση και αναλόγως θα πορευτούμε στη συνέχεια».

Το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποζημιωθεί

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., κληθείς να σχολιάσει τον διακανονισμό της Novartisμε την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι, ομολογουμένως, υπήρξε σκάνδαλο, το οποίο σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη δεν αφορά πολιτικούς, αλλά γιατρούς και διοικητές νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα δεν έγινε καμία ενέργεια, προκειμένου το Ελληνικό Δημόσιο να αποζημιωθεί.

Εν γνώσει του κ. Τσίπρα

Τέλος, σε σχέση με την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία των κυρίων Παππά – Μιωνή, σημείωσε:

«Όσα ακούστηκαν προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε όλο τον δημοκρατικό και υγιώς σκεπτόμενο κόσμο. Είναι αδιανόητο “πρωτοκλασάτος” υπουργός εκείνης της περιόδου και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, με γραφείο μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, να αποκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου “μαγαζί” μιλώντας για “πολλά λεφτά”, ζητώντας από επιχειρηματία να πει στον δικηγόρο τουνα“δώσει” τη Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, ώστε να “καθαρίσει” τις δικαστικές του υποθέσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει το θάρρος να απομακρύνει τον κ. Παππά, γιατί, προφανώς, όλα γίνονταν εν γνώσει του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει να μιλά για ηθικό πλεονέκτημα, διότι η κυβερνητική θητεία του κατέδειξε πολλά μειονεκτήματα, κάποια από τα οποία καθίστανται επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μας».