Μνημόσυνο στη Σπηλιά για τους πεσόντες πατριώτες


Tags |

Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων  Πατριωτών  που σκοτώθηκαν και θυσίασαν την ζωή τους, από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 26 Μαρτίου 1944, πραγματοποιήθηκε στην ορεινή Σπηλιά του Δήμου Τεμπών.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε από τον π. Αθανάσιο, μετά  τη θεία λειτουργία, στο χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης .

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση  έγινε εκφώνηση των πεσόντων από την τοπική σύμβουλο της Κοινότητας Σπηλιάς κα Αναστασία Κατσιάνη, ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί  από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιώργο Λαδόπουλο και από τον Πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών κ. Νίκο Νταή και ακολούθησε  ομιλία από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σπηλιάς  κ. Νίκο Σελήνη .

Στην συνέχεια ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη, από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη  κ. Γιώργο Λαδόπουλο , τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Νίκο Σελήνη, από  τον κ. Δήμο Μπαλογιάννη ,εκπρόσωπο  της Εθνικής Αντίστασης και τον Πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών κ. Νίκο Νταή.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ψάλθηκε  ο εθνικός ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη  ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο διοικητής του Α. Τ. Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, ο επικεφαλής της μείζονος παράταξης του δήμου Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος,  ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Ιωάννης Αργυρίου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Τεμπών κ. Χρήστος Κακαγιάννης, οι τοπικοί  σύμβουλος Σπηλιάς  κ. κ. Χρήστος  Δοξαράς, Κώστας Γκουντάρας και Βασίλης Νταής, οι τοπικοί σύμβουλοι Συκουρίου κ. κ. Γιώργος Λιόγκας και Γιώργος Καλότυχος και πλήθος κόσμου.