- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εργαστήρι υποκριτικής για… χορευτές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι υποκριτικής που διοργάνωσαν η Ανώτερη Σχολή Χορού και η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο και εισηγήτρια την κυρία Ανδρομάχη Μακρίδου.

Στο εργαστήρι έλαβαν μέρος οι σπουδάστριες της Ανώτερης Σχολής Χορού και οι μαθητές του Φυτωρίου της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου. Το παρακολούθησαν επίσης οι καθηγητές της Σχολής.

Οι συμμετέχοντες  είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή  και να «ξεκλειδώσουν» τον βαθύτερο εαυτό τους,  να αισθανθούν το άτομό τους  σε συνάρτηση με την ομάδα, να  βρουν ερμηνευτικά εργαλεία για να εκφράσουν τις αποχρώσεις των συναισθημάτων τους, να «αποσυμπιεστούν»   και να διασκεδάσουν.

Το εργαστήρι υπήρξε μια δημιουργική εμπειρία, χρήσιμη για την ωρίμανση  της ερμηνευτικής ικανότητας των συμμετεχόντων καθώς  την σκηνική τους απελευθέρωση.

Η Ανδρομάχη Μακρίδου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1982. Αποφοίτησε από  το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. το 2007 με καθηγητές τους Μ. Μαρμαρινό, Γ. Λεοντάρη, Φ. Κομνηνού κ.α..

Σπούδασε μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και κλασικό τραγούδι στη Θεσσαλονίκη με τους Γρηγόρη Πυριαλάκο και Μαρίνα Βουλογιάννη. Είναι πτυχιούχος πιάνου και αρμονίας.

Σπούδασε για 6 χρόνια κλασικό μπαλέτο στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας. Συνεργάστηκε με το Θεσσαλικό  Θέατρο στις παραστάσεις «Η κοιμωμένη ξύπνησε», «Κάποτε στη Σμύρνη», «Dogville»  κ.α.

Με την ομάδα HIPPO σε παραστάσεις παιδικού θεάτρου για περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με την ομάδα Σ.Μου.Θ. στις παραστάσεις «Ρακωδία των σκουπιδιών», «Φιλί», «Αλήθεια», «Παραμυφικό», κ.α.

Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια μουσικής (πιάνου και τραγουδιού), υποκριτικής (Cathleen Leslie, Δ. Λαρετζάκη, Σ. Χατζάκης, Σ. Κακκάλας) και το σεμινάριο μάσκας Comedia dell’ Arte του Donato Sartori στην Πάδοβα (2009).

Έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους  όπου και έχει αποσπάσει για την ταινία Innerland  το Α΄ Βραβείο γυναικείου ρόλου στο Macabre Film Festival της Νέας Υόρκης.