- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου για το περιβάλλον

Την Παρασκευή 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας κινητοποίηση ύστερα από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Αναδείξαμε το ζήτημα πως οι τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουν συμβεί και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια με φονικές πυρκαγιές, πλημμύρες (Μάτι, Μάνδρα κα) με εκατοντάδες θύματα επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά πως το περιβάλλον βρίσκεται στο στόχαστρο των επιχειρηματικών ομίλων, είτε ως δεξαμενή ανεξέλεγκτης άντλησης πρώτων υλών, απόρριψης των αποβλήτων τους, είτε ως ένας ακόμη κερδοφόρος τομέας επενδύσεων.

Ανάμεσα στα άλλα σταθήκαμε στην επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή μας με την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ στον γειτονικό μας Βόλο, ενώ δεν έχει περάσει καιρός από τότε που το εργοστάσιο της ΒΙΟΚΕΡΑΛ στη Λάρισα (περιοχή Συκουρίου) έκαιγε υλικό καρκινογόνο(ΠΕΤ ΚΟΚ), ώστε να έχει μείωση του κόστους ενέργειας.

Την Τρίτη 16 Ιούνη το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας θα συζητήσει σε συνεδρίαση του για την έγκριση της πρώτης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων και παραγωγής SRF/RDF ως καύσιμη ύλη για βιομηχανίες στον Βόλο . Καλούμε  τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους της Λάρισας, εκείνη την ημέρα στις 18:00 στην Πλ. Νομαρχίας, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας έξω από τον χώρο που θα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο (πρώην Νομαρχία). Να μην επιτρέψουμε να προχωρήσουν αυτοί οι σχεδιασμοί σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Θα είμαστε εκεί μαζί τους άλλους φορείς και τα Σωματεία της περιοχής μας.