- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ρένα Καραλαριώτου: Η Γιάννουλη αξίζει και πρέπει να γίνει μια σύγχρονη συνοικία

«Δεν αξίζει στη Γιάννουλη αυτή η εικόνα της εγκατάλειψης που επικρατεί. Πρέπει πλέον να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα αυξημένα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι».

Τα παραπάνω σημείωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο κ. Γιάννη Δαβλέρη και τους δημοτικούς συμβούλους κκ. Αθανάσιο Μαμάκο και Αθανάσιο Δρυστέλλα.

Στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Κοινότητας επισημάνθηκαν, ανάμεσα στα άλλα, η έλλειψη καθαριότητας, η στήριξη των αγροτών με την συντήρηση των αγροτικών δρόμων,  η συντήρηση και η ασφαλτόστρωση των δρόμων εντός του οικισμού, η δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου, μέσω της αξιοποίησης δημοτικών οικοπέδων, η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού, η κατασκευή νέων και ασφαλών παιδικών χαρών, η ανακατασκευή του δρόμου Γιάννουλης-Φαλάνης καθώς και η κατασκευή σχολικού κτιρίου το οποίο θα στεγάσει το 2ο νηπιαγωγείο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δαβλέρης στην οικονομική κατάσταση της κοινότητας, επισημαίνοντας πως παρέλαβε χρέη ύψους 6.500 ευρώ από τον προηγούμενο Πρόεδρο από έργα και προμήθειες που έγιναν πριν τις εκλογές χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις της κοινότητας . «Αυτά τα χρέη πρέπει να τα καλύψει ο Δήμος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η Γιάννουλη αξίζει και πρέπει να γίνει μια σύγχρονη, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική συνοικία. Παρεμβάσεις όπως η παράκαμψη Γιάννουλης που δρομολογείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η διαμόρφωσή του κεντρικού δρόμου, η οποία όμως θα πρέπει να γίνει χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες, με διατήρηση της λειτουργίας των υφιστάμενων παράπλευρων οδών, η αξιοποίηση του χώρου της παλαιάς εμποροπανήγυρης (περίπου 50 στρέμματα), ο οποίος από το σχέδιο πόλης προβλέπεται ως χώρος πάρκου, η ολοκλήρωση του  αθλητικού πυρήνα που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνιά  έτσι ώστε να καταστεί η Γιάννουλη Πανελλήνιο κέντρο αθλητισμού , η διεκδίκηση του εμβληματικού πύργου Χαροκόπου και η μετατροπή του σε σύγχρονο κέντρο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή, είναι κάποιες από τις βασικές δράσεις στις οποίες οφείλει να προχωρήσει άμεσα η δημοτική αρχή, δημιουργώντας, με τον τρόπο αυτό, τις συνθήκες για μια αναμορφωμένη και λειτουργική Γιάννουλη», σημείωσε στη δήλωση της η κα Καραλαριώτου, η οποία κατέληξε λέγοντας:

«Τα αυτονόητα δεν θα πρέπει, επιτέλους, να γίνονται αντικείμενα συζήτησης. Δεν γίνεται οι κάτοικοι να περιμένουν τρία χρόνια για ένα γκρέιντερ, ούτε πότε θα αποφασιστεί να καλυφθούν τα χρέη του προηγούμενου Προέδρου . Απαιτούμε άμεσες λύσεις για μια περιοχή όπου σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βιώσει περαιτέρω την εγκατάλειψη, όσο κι αν αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της δημοτικής αρχής του κ. Καλογιάννη».