- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μήνυμα του δημάρχου Τεμπών για την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, ο Δήμαρχος  Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και η ανιδιοτέλεια που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δέκα λεπτά χρόνο από τη ζωή του και δίνοντας ένα δώρο ζωής σ΄ αυτούς που το χρειάζονται.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένδειξη πολιτισμού και ανθρωπισμού, η οποία αρμόζει στη στάση του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στις δυσκολίες, που γεννούν οι νέες συνθήκες της εποχής μας. Είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση της προσφοράς.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ας βάλουμε την αιμοδοσία στη ζωή μας, χαρίζοντας πνοή στους συνανθρώπους μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

Αποτελεί χρέος όλων μας  να ενισχύσουμε την αιμοδοσία, αναδεικνύοντας τη σημασία της και την ανεκτίμητη αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Περισσότερο όμως, από κάθε άλλη χρονιά, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ  όλους εκείνους τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι με την πράξη τους στις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες που διανύουμε, έδειξαν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης την ευαισθησία τους και την ευσυνειδησία τους, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι τους είχαν ανάγκη καθώς και ολόκληρο το σύστημα υγείας.

Ας συνεισφέρουμε λοιπόν όλοι όσο μπορούμε, δίνοντας αίμα για το συνάνθρωπό μας.»