Συνεχίζονται οι επεκτάσεις δικτύου διανομής στο Δήμο Αλμυρού


Tags |

 Η ανάπτυξη του δικτύου διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο Δήμο Αλμυρού συζητήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου, κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου μετη Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, κ. Ευθυμία Καλογήρου και τα στελέχη της Εταιρείας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, κ. Χατζηκυριάκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που διατηρεί ηΕταιρεία με τη Δημοτική Αρχή. Αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα ανάπτυξης του δικτύου και στα συνεχώς αυξανόμενα αιτήματα των πολιτών για να περάσουν στη χρήση του Φυσικού Αερίου. Επεσήμανε δε ότι η Εταιρεία αποτελεί πρότυπο σύμπραξης του Ιδιωτικού τομέα με το ελληνικό δημόσιο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Ευξεινούπολης, κ. Ανάργυρος Τέφογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στον αυξημένο αριθμό αιτήσεων των κατοίκων της Ευξεινούπολης για  τη σύνδεση τους στο δίκτυο του Φυσικού Αερίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, κ. Ευθυμία Καλογήρου, σχετικά μετο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο, μέχρι το 2024 θα  πραγματοποιηθούν επενδύσεις της τάξης του 1 εκ. € για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής στο Δήμο και τις συνδέσεις των δυνητικών καταναλωτών. Σημείωσε δε, ότι μέχρι σήμερα πάνω 1εκ €ήταν οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν για την επέκταση του δικτύου και τη σύνδεση με αυτό άνω των 300 οικογενειών και των 21 δημοτικών κτιρίων. Συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν άμεσα οι ενέργειες εκ μέρους του Δήμου για την μετατροπή των εσωτερικών εγκαταστάσεων των δημοτικών κτιρίων και σχολείων ώστε να επωφεληθούν της χρήσης του Φυσικού Αερίου τη χειμερινή περίοδο 2021.  Επίσης η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα αξιολογήσει το αίτημα για την επέκταση του δικτύου στην περιοχή με σκοπό να συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό της Εταιρείας για το 2021.

Το ευχάριστο κλίμα της συνάντησης ανέδειξε τον κοινό στόχο της Εταιρείας με τη Δημοτική αρχή για τη διατήρηση της στενής συνεργασίας, επιδιώκοντας την ανάπτυξη και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας.