Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων – Αντιπρόεδρος η Ν. Ντάσιου


Tags |

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος: Παναγιώτης Παπαντωνίου / Αντιπρόεδρος: Ναταλία Ντάσιου / Γενικός Γραμματέας: Θανάσης Τσιάνος / Ειδικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Κουρέτας / Ταμίας: Ιωάννα Παγώνη / A’ Αναπλ. Μέλος: Δέσποινα Αλεξανδροπούλου / Β’ Αναπλ. Μέλος: Κωνσταντίνος Καραγιάννης

Στη συνέχεια παρουσιάζονται σύντομα βιογραφικά για κάθε ένα μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Πρόεδρος: Παναγιώτης Παπαντωνίου

Ο Παναγιώτης Παπαντωνίου είναι διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΜΠ και μετα-Διδάκτωρ ερευνητής στο Technical University of Munich (TUM). Είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, έχει 11 έτη ερευνητικής εμπειρίας, έχει συμμετάσχει σε 20 ερευνητικά έργα καιέχει δημοσιεύσει 84 επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνει μελέτες Συγκοινωνιακών Έργων με έμφαση στην κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα

Γενικός Γραμματέας: Θανάσης Τσιάνος

O Θανάσης Τσιάνος είναι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος του ΕΜΠ. Διατηρεί γραφείο μελετών συγκοινωνιακού σχεδιασμού, κυκλοφοριακών μελετών, ΣΒΑΚ, μελετών οδοποιίας και οδικής ασφάλειας. Κατά την 17ετή του επαγγελματική σταδιοδρομία ασχολήθηκε με περισσότερες από 200 μελέτες συγκοινωνιακών έργων πολλές εκ των οποίων αποτελούν μελέτες εξαιρετικά σημαντικών και σύνθετων έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αντιπρόεδρος: Ναταλία Ντάσιου

H Ναταλία Ντάσιου είναι Πολιτικός Μηχανικός – Msc Συγκοινωνιολόγος ΑΠΘ. Γεννήθηκε στη Λάρισα. Στην 14ετή επαγγελματική της σταδιοδρομία, εργάστηκε στην ALATZASASOCIADOSS.A. στην Μαδρίτη, σε κυκλοφοριακές- συγκοινωνιακές μελέτεςδιεθνών έργων (Ισπανία, Πορτογαλία, Παναμάς, Τυνησία, Τουρκία).Εργάστηκε στην ισπανική FERROVIALAGROMANS.A. στην Αθήνα, ως βοηθός μηχανικός του C.E.O. για τα έργα παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων. Σήμερα κατέχει τη θέση της Μηχανικού Λειτουργίας των εταιρειών παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Ειδικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Κουρέτας

Ο Κωνσταντίνος Κουρέτας είναι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος MSc με σπουδές στο ΕΜΠ και το University of Virginia των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί σε μελέτες κυκλοφοριακές, οδοποιΐας, σχεδιασμού μέσων μαζικής μεταφοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (κυρίως υποσαχάρια Αφρική, ΝΑ Ασία). Συνεχίζει να εργάζεται σαν σύμβουλος μηχανικός, ενώ ταυτόχρονα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής της Σχολής Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ, ερευνώντας την αξιοποίηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις μεταφορές.

Ταμίας: Ιωάννα Παγώνη

H Ιωάννα Παγώνη είναι Διδάκτωρ Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μεταφορών & Λήψης Απόφασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ είναι διδάσκουσα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως ερευνήτρια έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά έργα με αντικείμενο τις αερομεταφορές και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και υπηρεσιών κινητικότητας. Ως σύμβουλος έχει συμμετάσχει σε πλήθος συγκοινωνιακών μελετών και μελετών οδοποιίας.

A’ Αναπλ. Μέλος: Δέσποινα Αλεξανδροπούλου

H Δέσποινα Αλεξανδροπούλου είναι Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος, με περισσότερα από 27 χρόνια σε κυκλοφοριακές  και συγκοινωνιακες μελέτες. Έχει ασχοληθεί στο ΕΜΠ ως ερευνήτρια σε πλήθος Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Συγκοινωνιακών Προγραμμάτων με έμφαση σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, Εφαρμογών Τηλεματικής στις Μεταφορές, Συστημάτων Κυκλοφοριακής Πληροφόρησης και Συνδυασμένων Μεταφορών, Αστικών Συγκοινωνιών καθώς και σε διδασκαλία μαθημάτων

Β’ Αναπλ. Μέλος: Κωνσταντίνος Καραγιάννης

O Κωνσταντίνος Απ. Καραγιάννης είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. – M.Sc. Συγκοινωνιολόγος – Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μεταπτυχιακές Σπουδές με άριστα στη διαχείριση έργων, τον χωρικό & συγκοινωνιακό σχεδιασμό και την οργάνωση μεταφορών. Περιφερειακός Συντονιστής Βιώσιμης Κινητικότητας. Προϊστάμενος στη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου. Βραβευμένος για το σχεδιασμό σύνθετων έργων υποδομής και για την προώθηση των αρχών της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Πρ. Πρόεδρος Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας.Σύμβουλος Ο.Λ.Β.