- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 2,7 εκατ. ευρώ στο Δήμο Αγιάς

Παρεμβάσεις ύψους 2,7 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία σε ρέματα και χειμάρρους του Δήμου Αγιάς δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται το έργο «Καθαρισμός και διευθετήσεις ρεμάτων Δήμου Αγιάς» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάς, Μελιβοίας και Ευρυμενών, σε περιοχές όπου είτε οι κοίτες φέρουν προσχώσεις και φερτά υλικά είτε τα πρανή εμφάνισαν υποχωρήσεις.

«Αποδεικνύουμε στην πράξη, ότι πράγματι η προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα είναι πρώτη προτεραιότητα μας. Πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή» δηλώνει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Προστατεύουμε τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων σε περιοχές του Δήμου Αγιάς, καθαρίζοντας ρέματα που έχουν πολλά χρόνια να καθαριστούν. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας προχωράμε σε έργα ουσίας, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες, περιουσίες και υποδομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

-Καθαρισμός ρεμάτων-χειμάρρων με αφαίρεση της επιφανειακής αυτοφυούς βλάστησης (καλαμιές κλπ), την αφαίρεση των φερτών και των απορριμμάτων καθώς και την εκρίζωση, κοπή και απομάκρυνση θάμνων και μεμονωμένων δένδρων που φράσουν την ροή.

-Αποκατάσταση υποχώρησης πρανών χειμάρρων-ρεμάτων τοπικά και σε θέσεις ανάλογα με τις αστοχίες που έχουν σημειωθεί, με συρματοκιβώτια ή τοιχεία αντιστήριξης ή λιθορριπές