- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Σιωπηρή διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι τραυματιοφορείς

Σιωπηρή διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα 03/06/2020 το πρωί οι τραυματιοφορείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προς την Διοίκηση με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς κανένας να τους ακούει. Και θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες  με αμείωτο ρυθμό.

Η προσπάθειές τους τον τελευταίο καιρό να εξηγήσουν και να προτείνουν λύσεις βγήκαν άκαρπες.  Τους υποσχέθηκαν επιτέλους μετά από χρόνια ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Είχαν μια τελευταία ευκαιρία μέσω της πανδημίας να προσλάβουν επιτέλους προσωπικό που θα είναι έτοιμο για την επόμενη μέρα. Με 9 τραυματιοφορείς εκ των οποίων τους 3 τους πήγαν στην ΜΕΘ (η μία εργάζεται ως Βοηθός Θαλάμου) και μία στην Παθολογική πάλι ως Βοηθός Θαλάμου. Βοηθούς θαλάμου ενώ ήταν να φέρουν 13 δεν έφεραν κανέναν. Τους είχαν υποσχεθεί  τουλάχιστον 15 για να καλυφθούν τα κενά. Στην ουσία ούτε το κενό των Σχολικών Φυλάκων δεν κάλυψαν από πέρυσι. Τα ίδια μας είπαν συμβαίνει και στους νοσηλευτές (από αυτούς που έπρεπε να έρθουν) σχεδόν οι μισοί ήρθαν. Στα ακτινολογικά εργαστήρια τα ίδια. Στην τεχνική υπηρεσία τα ίδια. Στους διοικητικούς τα ίδια.  Και υποτίθεται ότι το νοσοκομείο τηρεί υπό καθεστώς πανδημίας. Αναρωτιούνται και οι ίδιοι πλέον..Οι εκατοντάδες προσλήψεις που τους έλεγαν που είναι; Γιατί ανακοινώνουν κάτι που δεν μπορούν να το ολοκληρώσουν.

Συγκεκριμένα μας είπαν

1.Τους πάνε από κλινική σε κλινική καθημερινά για να καλύψουν κενά.

2.Στο ακτινολογικό λειτουργεί εδώ και ένα μήνα περίπου η μία αίθουσα και μάλιστα μη συμβατή ως προς την τοποθέτηση των ασθενών. Και οι ακτινολόγοι δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την δουλειά τους.

3.Η παρουσία τους ήταν και είναι παντού σε όλα τα περιστατικά COVID 19. Είναι στην πρώτη γραμμή και από την πρώτη στιγμή. Που είναι η αναγνώριση;

4.Τους αναθέτουν πλέον όχι κλινική αλλά ολόκληρο τον όροφο με κλινικές διαφορετικού  τύπου αντιμετώπισης και καθημερινά βρίσκονται στο δίλλημα ποιο είναι το έκτακτο να δώσουν προτεραιότητα όταν όλα μπορεί να είναι έκτακτα κατά την άποψη των ιατρών;

5.Οι άδειες παραμένουν για τους περισσότερους, από το 2019 λόγω των ελλείψεων. Και φέτος λόγω τι κατάσταση προβλέπουν ,αν δεν έρθει προσωπικό, να επαναληφθεί το ίδιο. Το πρόβλημα θα είναι μεγάλο. Χωρίς μια αξιοπρεπή ξεκούραση για να μπορέσουν να βγάλουν ένα ακόμα δύσκολο χειμώνα. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

6.Βαρέθηκαν να ακούνε για προλήψεις ειδικά φέτος, για χιλιάδες προσλήψεις,  και να επιτρέπουν να παίζουν με την νοημοσύνη τους κάποιοι.

7.Αγανάκτησαν να βλέπουν κάποιους να έχουν διαφορετική μεταχείριση και κάποιοι να πληρώνουν  τα δικά τους σπασμένα. Απαιτούν ισονομία και δικαιοσύνη.

8.Να μονιμοποιήσουν επιτέλους όλους τους συναδέλφους ορισμένου χρόνου για να ενταχθούν επιτέλους σε ένα ενιαίο πρόγραμμα εργασίας και μισθοδοσίας. Δεν υπάρχει ισορροπία σε ένα χώρο όταν υπάρχουν τουλάχιστον τριών ταχυτήτων συνάδελφοι για το ίδιο αντικείμενο εργασίας…Αυτά είναι πανηγύρια που εξυπηρετούν αυτούς που θέλουν να τους  έχουν αλυσοδεμένους και ελεγχόμενους.

  1. Ζητούν να καλυφθούν τα ΤΕΠ με μεγαλύτερο αριθμό τραυματιοφορέων ανά βάρδια (εδώ να επισημάνουμε και βοηθοί θαλάμου, νοσηλευτές) από ότι είναι τώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ τα ΤΕΠ δεν είχαν την πληρότητα που έπρεπε. Χωρίς προσλήψεις πως θα γίνει αυτό;
  2. Τα φορεία πλέον πρέπει να είναι περισσότερα και να έχουν δυνατότητα αυξομείωσής του ύψους και πιο λειτουργικά γιατί έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις στα τμήματα και στα εργαστήρια .

11.Δεν αντέχουν πλέον την τυπικότητα διοικούντων και μάλιστα  σε ένα εργασιακό χώρο που προέχει όποιος ελιγμός και άμεση αντίδραση για να διασφαλιστεί άμεσα η ασφάλεια και η υγεία των ασθενών καθώς και των εργαζομένων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ !! ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ)  ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΗΡΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ  ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΓΚΡΙΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ. ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΕΙΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ.

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ  ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΧΩΡΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ….ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

 

ΤΣΑΠΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΠΓ ΛΑΡΙΣΑΣ