Κέλλας: Πρότυπο και πειραματικό σχολείο στη Λάρισα


Tags |

«Εμείς, στον Νομό Λάρισας, έχουμε κορυφαίους εκπαιδευτικούς και θέλουμε να αποκτήσουμε ξανά πρότυπο και πειραματικό σχολείο.Ενημερώστε μας για τις διαδικασίες και προβλέψτε ειδικότερες διατάξεις.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων,ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά την ομιλία του επί του Σ/Ντου Υπουργείου Παιδείας«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στιςπροτεραιότητες, που είχε εντάξει προεκλογικά, ως αν. Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., στο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται, σήμερα, μέσω του νομοσχεδίου.

Κάλυψη κενών στην Ειδική Αγωγή

Ειδικότερα, εστίασε στην κάλυψη των κενών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π), Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και Παράλληλης Στήριξης, υπογραμμίζοντας:

«Η εκπαίδευση των παιδιών, που έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες και ανάγκες, συνιστά ιερή υποχρέωση του κοινωνικού κράτους δικαίου, όπως αναλόγως και η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στην εργασία και εν γένει η παροχή ίσων ευκαιριών. Με το νομοσχέδιο διαμορφώνουμε ένα αρτιότερο πλαίσιο εκπαίδευσης, το οποίο είμαι βέβαιος πως, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών μας, θα αποτελέσει τη βάση για την έμπρακτη στήριξη των μαθητών και των μαθητριών μας, που εντάσσονται στις συγκεκριμένες κατηγορίες».

Στηρίζουμε τις μετεγγραφές πολύτεκνων και τρίτεκνων

Ο κ. Κέλλας έκανε ειδική αναφορά στις μετεγγραφές των παιδιών των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, σημειώνοντας:

«Στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες που αποτελούν πυλώνα για τον λαό και το έθνος μας, τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους. Επιτέλους, η Πολιτεία πράττει το αυτονόητο και κάνει ένα σημαντικό βήμα, στηρίζοντας τις μετεγγραφές των παιδιών τους, ενώ επικαιροποιεί συνολικά τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια των μετεγγραφών.

Φρονώ ότι όλοι οι οικογενειάρχες, που μας ακούν σήμερα, δέχονται τις ρυθμίσεις με ικανοποίηση, αλλά προσβλέπουν σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από την Κυβέρνησή μας, την οποία θα τους την παράσχουμε. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα είμαι στο πλευρό τους, όπως έκαναμέχρι σήμερα!»

Να μην πέσουν σε λάθος χέρια οι διατάξεις για τη σεξουαλική αγωγή

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. έδωσε έμφαση στα εργαστήρια δεξιοτήτων και επεσήμανε ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν προορίζεται για τις μικρές ηλικίες, προειδοποιώντας:

«Στα εργαστήρια δεξιοτήτων, πρέπει να υπάρξουν διασφαλιστικές δικλείδες, ώστε το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης να μην αφορά το νηπιαγωγείο και τις μικρές ηλικίες. Κι αυτό είναι ένα ζήτημα, που παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή πολλοί φορείς και σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα.

Σας μεταφέρω την ανησυχία τους, σχετικά με το κατά πόσο θα μπορούσαν οι συγκεκριμένες διατάξεις να παραφθαρούν στο απώτερο μέλλον και να λειτουργήσουν εντελώς διαφορετικά από το επιθυμητό, όταν πέσουν σε λάθος χέρια δηλαδή.

Ουδείς έχει το δικαίωμα να στρεβλώσει την ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε παιδιού μπολιάζοντάς το – και μάλιστα σε τρυφερές ηλικίες – με κατασκευασμένα στερεότυπα».

Πενταετές επιμίσθιο για τους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού

Τέλος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε από την Υπουργό Παιδείας, εφόσον υφίσταται το δημοσιονομικό περιθώριο, να υλοποιήσει το αίτημα των εκπαιδευτικών της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης για επιμήκυνση του επιμισθίου από τέσσερα σε πέντε έτη.