- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Σύσκεψη ενόψει της έναρξης των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες του Δ. Κιλελέρ

Σύσκεψη ενόψει της έναρξης των μαθημάτων των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Στη συνάντηση που συγκάλεσε η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή συμμετείχαν οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – εκπαιδευτικόςΣπύρος Καλέτσιος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο Δήμος έτσι ώστε τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα όπως έγινε και με τα γυμνάσια και τα λύκεια. Ο πρόεδρος τόνισε οι σχολικές μονάδες εφοδιάστηκαν με μάσκες, γάντια, αλκοολούχα υγρά κ.λπ. για χρήση από τους μαθητές και τους δασκάλους και ότι πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη  σχολαστικότητα, η απολύμανση των κτηρίων με ειδικό αντιμικροβιακό υγρό όπως προέβλεπαν οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Τόνισε επίσης ότι άμεσα θα παραδοθούν στις διευθύνσεις των σχολείων  του Δήμου Κιλελέρ ειδικά θερμόμετρα, οξύμετρα, πιεσόμετρα και μετρητές σακχάρου.Το υλικό οι διευθύνσεις των σχολείων μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των μαθητών από τον κορωνοϊό. Παράλληλα θα παραδοθούν ειδικές στολές για το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων το οποίο αυξήθηκε για να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες.

Στη συνέχεια έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων με στόχο την ομαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. Συμμετείχαν στη σύσκεψη οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Χατζούλης, Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλέκος Χονδρονάσιος και ο πρόεδρος της Β’βάθμιας σχολικής επιτροπής Τριαντάφυλλος Τσινούλης.