Ο Χρ. Κέλλας για τις εξαγωγές ακτινίδιου και σκόρδου


Tags |

«Οι πρόσφατες εμπορικές συμφωνίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τις κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας και της Ταϊλάνδης για τις εξαγωγές ακτινιδίων και η επικείμενη συμφωνία των παραγωγών σκόρδου στον Πλατύκαμπο με μεγάλη ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία, καταδεικνύουν την δυναμική των αγροτικών προϊόντων της ευλογημένης θεσσαλικής γης και τις προοπτικές του τομέα αγροδιατροφής στη χώρα μας».

Αυτά δηλώνει ο αν. Γραμματέας της Κ. Ο της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον διεθνών αγορών, για δύο προϊόντα που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας σε Πυργετό και Πλατύκαμπο.

Τα συγχαρητήρια του Κέλλα

Ο Χρήστος Κέλλας στη δήλωσή του συγχαίρει «τόσο την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για τις συντονισμένες ενέργειες, ώστε τα ελληνικά προϊόντα να κατακτήσουν τη διεθνή αγορά, όσο και τους παραγωγούς του νομού για την καλλιέργεια ποιοτικών προϊόντων, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προδιαγραφές».

Εξαγωγές: Κινητήριος μοχλός της θεσσαλικής οικονομίας

Καταλήγοντας, ο Λαρισαίος πολιτικός σημειώνει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τις εξαγωγές ως έναν από τους βασικούς μοχλούς, προκειμένου η χώρα να μπει σε τροχιά ανάκαμψης και να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας. Οι εξαγωγές στον τομέα της αγροδιατροφής είναι σήμερα ένας από τους κύριους θετικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων είναι αυξημένες και δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, αποτελώντας κινητήριο μοχλό της περιοχής, με σημαντική συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας».