Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φορέων των καλλιτεχνών


Tags |

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στηρίζει τις νέες κινητοποιήσεις των φορέων των καλλιτεχνών την Πέμπτη 21 Μάη. Που με δράσεις σε όλη τη Ελλάδα ,εδώ στην Λάρισα στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 1:00μμ  συνεχίζουν να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους για την προστασία όλων των εργαζομένων του χώρου από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Θα σταθούμε δίπλα σε όλους εκείνους που από την πρώτη στιγμή σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες συνέβαλαν και με την τέχνη τους να εξυψωθεί το ηθικό του λαού μας. Η περιοχή μας διαθέτει ένα αξιόλογο πολυάριθμο καλλιτεχνικό δυναμικό που αυτή την στιγμή είναι σε αδιέξοδο. Η πλειονότητα των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους του Πολιτισμού και σε όλες τις ειδικότητες στην χώρα έχουν μείνει, χωρίς κανένα εισόδημα. Ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, εικαστικοί, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, λογοτέχνες, θεατρικοί συγγραφείς, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, τεχνικοί, εργαζόμενοι στις εταιρείες παραγωγής κ.α, δεν ξέρουν πότε θα ξαναδουλέψουν, πότε θα έχουν και πάλι εισόδημα.

Με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων οι χώροι που εργάζονται εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί. Φαίνεται ότι ο κόσμος της Τέχνης θα είναι από τους τελευταίους που θα γυρίσει στην «κανονική» λειτουργία. Η τελευταία αμοιβή για τους περισσότερους ήταν το Φλεβάρη και η επόμενη πιθανά να είναι το 2021.

Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους για 535 μηνιαίο επίδομα ενίσχυσης για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν άνεργοι. Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ, για μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων κα.

Καλούμε τα Σωματεία, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να εκφράσουν την αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, να γίνουμε όλοι «κρίκος στην αλυσίδα» του αγώνα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει την ζωή μας.