- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Υπόθεση Novartis: Σκάνδαλο και όχι σκευωρία – Της Άννας Βαγενά

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τόσο ευτελίσει τη διαδικασία της Προανακριτικής Εξέτασης κατά του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που έχει κάνει τον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της Βουλής να μοιάζει με τσίρκο. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Νομίζουν ότι, επειδή ελέγχουν τα ΜΜΕ της χώρας, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και ό,τι εξυπηρετεί τα κομματικά και τα προσωπικά τους συμφέροντα. Λες και ο λαός όχι μόνο έχει μνήμη χρυσόψαρου, αλλά είναι και χαζός.

Γιατί ποιος δεν καταλαβαίνει ότι προσπαθούν να καλύψουν το τεράστιο και τεκμηριωμένο σκάνδαλο της Novartis, που κόστισε 65 εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό; Αφού δεν βρήκαν επαρκή στοιχεία εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ώστε να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο, η ΝΔ με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, αποφάσισαν τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου με κατασκευασμένες θεωρίες σκευωρίας, οι οποίες, όπως πολύ σωστά επισήμανε χτες στην ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, είναι βούτυρο στο ψωμί της Novartis για να μπορέσει ενδεχομένως στο μέλλον να αρνηθεί να καταβάλει αποζημιώσεις στο ελληνικό Δημόσιο.

Και όλο αυτό το κάνουν με τρόπο πραγματικά κυνικό και αδίστακτο, ασκώντας πιέσεις σε εισαγγελείς και τρομοκρατώντας προστατευόμενους μάρτυρες, παραβιάζοντας το απόρρητο των πρακτικών της Επιτροπής, ενώ αυτή είναι σε εξέλιξη, δημοσιοποιώντας αποσπασματικά στοιχεία και παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη, φέρνοντας τη συζήτηση στη Βουλή εν μέσω πανδημίας με το 80% των βουλευτών αποκλεισμένους από τη διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τις πολιτικές σκοπιμότητες του οποίου εξυπηρετεί όλη αυτή η φαρσοκωμωδία, δεν εμφανίζεται καν στην Ολομέλεια την ημέρα της συζήτησης της πρότασης και ούτε ένα μέλος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στην υπόθεση Novartis.

Σήμερα δε, αφού ένας βουλευτής της ΝΔ έριξε κατά λάθος το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη χωρίς να το έχει πρώτα τοποθετήσει σε φάκελο, έφτασαν στο σημείο, προκειμένου να μη χαθεί αυτή η μία ψήφος, να ανοίξουν – άκουσον άκουσον – την κάλπη, ενώ η διεξαγωγή της ψηφοφορίας βρισκόταν σε εξέλιξη, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον Κανονισμό της Βουλής. Φαίνεται οι κανόνες δεν είναι για τους άριστους.

Ευτυχώς, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Χτες, από το βήμα της Βουλής, αποδόμησε σημείο προς σημείο το κατηγορητήριο. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Αλίμονο μόνο στους δημοκρατικούς θεσμούς αυτής της χώρας, που για άλλη μία φορά γίνονται χαλάκι για να σκουπίζουν τα πόδια τους οι κατέχοντες τα μέσα για τη χειραγώγηση της γνώμης των πολλών. Μόνο που, όπως πολύ σωστά αποφάσισε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχουμε σε αυτόν τον ευτελισμό.