- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Χρ. Κέλλας στον ΣΚΑΪ για το ΕΣΥ και τη δωρεά αντισωμάτων

«Χάρη στη μεγάλη προσπάθεια του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, παρά τις ελλείψεις, την περιστολή δαπανών κατά τα δέκα χρόνια μνημονίων και τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που τόσο είχε λοιδορηθεί, άντεξε και ανταποκρίθηκε πολύ καλύτερα από όλα τα ευρωπαϊκά συστήματα.»

Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη, αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, προσθέτοντας:

«Μέσα σε έναν μήνα πραγματοποιήθηκαν 3.000 διορισμοί νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, που, όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός, θα μονιμοποιηθούν, ώστε να έχουμε αναλογίες αντίστοιχες με τις ευρωπαϊκές».

Ενίσχυση των ΜΕΘ και του εξοπλισμού των νοσοκομείων

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε ειδικότερα στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ, σημειώνοντας: «Οι κλίνες διπλασιάστηκαν, κι από περίπου 500 φτάσαμε σχεδόν τις 1.000. Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, ο αριθμός των κλινών θα διατηρηθεί και μετά την πανδημία, ώστε η αναλογία τους στον πληθυσμό να είναι αντίστοιχη των ευρωπαϊκών κρατών και, βέβαια, να μην χρειάζεται κανείς πολιτικό “μέσο”, προκειμένου να βρει κρεβάτι στην εντατική».

Ακόμη, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, πρόσθεσε ότι είναι πολύτιμη και η συνεισφορά ιδιωτών και ιδρυμάτων, που μέσω των δωρεών τους συμβάλλουν στην ανανέωση και την αναβάθμιση του εξοπλισμού των νοσοκομείων.

Ανοσία και δωρεά αντισωμάτων

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς σχετικά με το εάν έχει ανοσία και αν μπορεί να ξαναπροσβληθεί από τον ιό, τόνισε ότι, όπως όλοι οι ιαθέντες που διαθέτουν αντισώματα, έχει ανοσία και δεν γίνεται να μεταδώσει τον ιό ούτε να προσβληθεί εκ νέου όσο διαθέτει αντισώματα, διασαφηνίζοντας πως δεν έχει καταγραφεί διεθνώς κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα επαναλοίμωξης σε ιαθέντα που διαθέτει αντισώματα.

Τέλος, σε σχέση με τη δωρεά αντισωμάτων, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια απλή διαδικασία, κατά την οποία επιστρέφονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια στους δότες, καλώντας όσους έχουν αντισώματα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα λήψης.