- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Να στηριχθούν οι επαγγελματίες στην εστίαση και τον τουρισμό

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, εκφράζει την συμπαράστασή της, στους μικρούς επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα λόγω της αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων που αποφάσισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Κι όταν αρθούν τα μέτρα, η κατάσταση θα είναι εξίσου δύσκολη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες στης εστίασης. Οι περιορισμοί που μπαίνουν για τη λειτουργία των καταστημάτων, όταν ανοίξουν με τις αναγκαίες αυξημένες αποστάσεις που θα υπάρχουν ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα, θα περιορίσουν τον κόσμο που θα μπορεί να εξυπηρετηθεί οδηγώντας τους τζίρους σε “χαμηλές πτήσεις” για απροσδιόριστο διάστημα.

Χωρίς επιπλέον μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση, για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες του κλάδου, όφελος θα έχουν μόνο οι μεγάλοι χώροι, που τους έχουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μεγάλο όμως πρόβλημα θα προκύψει και από την αναμενόμενη δραματική μείωση του τουρισμού, στον οποίο πολλοί αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες του κλάδου στηρίζουν τα εισοδήματά τους.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ότι όλοι μαζί (μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι του κλάδου) είναι στο ίδιο καζάνι, αποσκοπεί στην παθητική αποδοχή από τους μικρούς επαγγελματίες, της πολιτικής στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου που ακολουθεί και η οποία ακόμα μια φορά μετακυλύει τα βάρη της κρίσης -τις έκτακτες κρατικές δαπάνες, τους νέους δημοσιονομικούς στόχους- στις πλάτες των μικρών επαγγελματιών, των εργαζόμενων και των μικρών αγροτών, με ένταση της φοροαφαίμαξης, ακόμα και με νέο πιθανό γύρο κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, ζητά εδώ και τώρα από την κυβέρνηση, να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των χιλιάδων μικρών επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού, που να παίρνουν υπόψη τις άμεσες ανάγκες, αλλά και τα προβλήματα που θα πολλαπλασιαστούν στη συνέχεια.