- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Στηρίζουμε τον αγώνα των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον πολιτισμό

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα επιβίωσης των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στην τέχνη και τον πολιτισμό, οι οποίοι επλήγησαν αρκετά πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, που επέβαλλε η Κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοιού.

Η πλειοψηφία των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους του Πολιτισμού και σε όλες τις ειδικότητες έχουν μείνει, χωρίς κανένα εισόδημα. Ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, εικαστικοί, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, λογοτέχνες, θεατρικοί συγγραφείς, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, τεχνικοί, εργαζόμενοι στις εταιρείες παραγωγής κ.α, δεν ξέρουν πότε θα ξαναδουλέψουν, πότε θα έχουν και πάλι εισόδημα.  Με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων οι χώροι που εργάζονταν, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί. Όλα δείχνουν ότι ο κόσμος της Τέχνης θα είναι από τους τελευταίους που θα επαναλειτουργήσει «κανονικά».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματα που διεκδικούν οι συνδικαλιστικοί φορείς τους, για: