- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μεγάλη η ανταπόκριση στην αιμοδοσία του Χαμόγελου του Παιδιού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαΐου από τις 09:00 έως 13:00 στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αθλητές, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και θεσμών έδωσαν το «παρών» στη δράση αιμοδοσίας, συμμετέχοντας ενεργά και με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Η εθελοντική δράση αιμοδοσίας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργανώθηκε από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Την προσπάθεια αυτή υποστήριξαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, Αγιάς, Κιλελέρ, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Το «παρών» έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νικόλαος Λιούπας, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Λαρισαίων κ. Γιάννης Αλεξούλης, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αγιάς κ. Πέτρος Μπαρμπέρης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τεμπών κ. Νίκος Μητσογιάννης, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας και ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίγλου, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή Αθλητικών Συλλόγων της πόλης.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύνδεση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο και τους εκπροσώπους των  φορέων.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε τη σπουδαιότητα και την αξία των δράσεων αιμοδοσίας που υλοποιούνται ιδιαίτερα σε αυτές τις τόσο κρίσιμες συνθήκες που διανύει η χώρα μας και ευχαρίστησε όλους τους φορείς και τους πολίτες για τη σημαντική συμβολή και την έμπρακτη υποστήριξή τους στην υλοποίηση της δράσης.

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, εξέφρασε από πλευράς του τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της σύμπραξης των υγειών δυνάμεων της χώρας μας και σε άλλες δράσεις.

Τη συγκεκριμένη ενέργεια χαιρέτισαν με θέρμη, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της για τη Δημόσια Υγεία, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Δήμου Λαρισαίων κ. Γιάννης Αλεξούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Λιούπας, η Διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Μαίρη Χατζητάκη, και ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Κουρδής.

Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Καθόλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλία

Τηλ.: 2410560900

Email: Thessalia@hamogelo.gr [1]