Κέλλας: Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον


Tags |

«Σκοπός του νομοσχεδίου είναι ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι αγαπά και σέβεται το περιβάλλον όσο κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός. Πολύ πριν τις προθεσμίες, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κυβέρνηση εξήγγειλε το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, ενώ εξίσου έγκαιρα προχώρησε στην επιβολή περιβαλλοντικού τέλους στις πλαστικές σακούλες. Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.»

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην TRT και τον Σωτήρη Πολύζο, o αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε ότι, με τον νέο νόμο, η Κυβέρνηση προστατεύει το περιβάλλον και λύνει προβλήματα, που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν με νομοθετική πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος, γη, που καλλιεργούνταν από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου, χαρακτηρίστηκε ως κρατική και δασική, με αποτέλεσμα 170.000 Έλληνες να προβούν σε ενστάσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους.

Μαρφίν

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των θυμάτων της «Μαρφίν», ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε ότι «κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, οφείλουμε να «επιστρέφουμε» στο 2010, τιμώντας την Αγγελική, τον Επαμεινώνδα, την Παρασκευή και μια ψυχούλα, που «κάποιοι αποφάσισαν να μην γεννηθεί». Σχολιάζοντας, δε, την κυβερνητική πρωτοβουλία τοποθέτησης πλακέτας στο «κτίριο της φωτιάς  και του μίσους», ο κ. Κέλλας σχολίασε πως με αυτόν τον τρόπο πολεμούμε τη λήθη. Αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής για αυτό το ατιμώρητο έγκλημα, το οποίο θλίβει κάθε δημοκράτη, δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

Στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των επιχειρήσεων

Αναφορικά με την επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε προς τον κ. Βορίδη, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο για προβλήματα των κτηνοτρόφων και των αγροτών του Νομού, ο κ. Κέλλας τόνισε πως επιπλέον του χρονίζοντος ζητήματος της αποζημίωσης των κτηνοτρόφων, που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό το 2014, θα αναφερθεί και στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει συνολικά ο κλάδος, εξαιτίας του κορονοϊού και της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, που, επίσης, πλήττονται από την πανδημία.