- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κρυοθεραπεία κατά του κορωνοϊού

Η κρυοθεραπεία, ως μέσο ενίσχυσης του ανοσοποιητικού ήταν το αντικείμενο του παγκόσμιου διαδικτυακού συνεδρίου «Cryo versus convid – 19», που πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 30 Απριλίου και στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε το κέντρο καινοτόμων υπηρεσιών υγείας «The medical project» που εδρεύει στη Λάρισα.

Επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο, προερχόμενοι από χώρες που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό (ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βρετανία κλπ) τεκμηρίωσαν με τη σύγχρονη βιβλιογραφία και επιστημονικά άρθρα τη συμβολή της ολόσωμης κρυοθεραπείας σε κρυοθάλαμο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου και στην άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό.

Η επόμενη ημέρα μετά την πανδημία καλεί όλον τον πλανήτη να αναθεωρήσει την προσέγγισή του στο ανθρώπινο σώμα και στη σωματική και ψυχική υγεία, υπογράμμισαν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Το «The medical project» εκπροσωπήθηκε στο εν λόγω συνέδριο από τους MD, PhD, Γιώργο Μπασδέκη, χειρούργο ορθοπεδικό και Κώστα Καλαμπάκα φυσιοθεραπευτή – υπεύθυνο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Ελλάδας.