Κέλλας: Απομακρύνετε τον αμίαντο από το 303 ΠΕΒ


Tags |

«Σας ζητώ να εντάξετε το 303 ΠΕΒ στο πρόγραμμα αντικατάστασης προϊόντων αμιάντου από Μονάδες του Στρατού Ξηράς και να μεριμνήσετε εν γένει για την απομάκρυνση του αμιάντου από τις εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για κτίρια, που δεν είναι βοηθητικά αλλά λειτουργούν σε διαρκή βάση, στα οποία εργάζονται καθημερινά 300 άτομα, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και μαθητευόμενοι σχολών ΟΑΕΔ και ΕΠΑΛ.»

Τα παραπάνω τόνισε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στηρίζοντας την επιστολή, που απέστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ Ν. Λάρισας προς τον τελευταίο, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως που εδρεύει στη Λάρισα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη χρηματοδότηση – μέσω ΕΣΠΑ – έργων απομάκρυνσης, διαχείρισης και αντικατάστασης προϊόντων αμιάντου από Μονάδες του Στρατού Ξηράς, με συνολικό προϋπολογισμό 4.473.300, 71 €». Ωστόσο, επεσήμανε ότι «το 303 ΠΕΒ δεν περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη δράση, αφού χρηματοδοτούνται μόνο Μονάδες της 1ης Στρατιάς, της ΑΣΔΕΝ και του Δ΄ ΣΣ, ενώ η ΑΣΔΥΣ, στην οποία υπάγεται το 303 ΠΕΒ, απουσιάζει πλήρως».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κέλλας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα «χρόνιο και γνωστό ζήτημα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου, αφού, από το 2005, όταν απαγορεύτηκε η χρήση αμιάντου, έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις και επιθεωρήσεις, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε το πρόβλημα από τους θεσμικώς αρμοδίους και δόθηκαν υποσχέσεις για την επίλυσή του».

Κλείνοντας την αναφορά του, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας την άμεση και διαρκή ενημέρωσή του για τη γενικότερη επίλυση του ζητήματος.