Θετικός ο Μάκης Βορίδης στην ενίσχυση των Θεσσαλών κτηνοτρόφων


Tags |

Τον προβληματισμό των Θεσσαλών κτηνοτρόφων και της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων για το μέλλον του κλάδου, μετά μάλιστα και το οικονομικό πλήγμα που υπέστη με τις χαμηλές τιμές πώλησης των αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα, μετέφερε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βορίδη, τονίζοντας “την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων, οι οποίοι επλήγησαν, αφενός από την έλλειψη ρευστότητας που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοιού, αφετέρου από τη μείωση των εξαγωγών την περίοδο του Πάσχα (κυρίως του Καθολικού) και τις χαμηλές τιμές πώλησης των αμνοεριφίων στην εγχώρια αγορά”.

Απάντηση Βορίδη

Ο Yπουργός ανέφερε στον Χρήστο Κέλλα ότι “πρόθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να ενισχύσει πραγματικά τους κτηνοτρόφους, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι παραμένει διαρκώς και αδιαλείπτως στο πλευρό τους. Ήδη το επιτελείο του ΥΠΑΑΤ εξετάζει τον τρόπο οικονομικής στήριξης των κτηνοτρόφων, μέσα από το οικονομικό πακέτο των 150 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε το Υπουργείο, λόγω του κορωνοιού και το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις. Σίγουρα οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο της οικονομικής ενίσχυσης, καθώς είναι γνωστή η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και η μεγάλη της συνεισφορά στην αναγέννηση της υπαίθρου”.

Χρήστος Κέλλας

Σε δήλωσή του, ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Βορίδη για “το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την κτηνοτροφία, το οποίο και επιβεβαιώθηκε προ ημερών με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση των ποινών για τις παράνομες ελληνοποιήσεις” και εξέφρασε την ικανοποίησή του για “την απάντηση του Υπουργού περί οικονομικής στήριξης των Θεσσαλών κτηνοτρόφων, με αφορμή και την δύσκολη κατάσταση που βιώσανε με την πώληση των αμνοεριφίων”.

Δήλωσε, ακόμη, πως “σαν κυβέρνηση στηρίζουμε πολλά στην κτηνοτροφία και τη ζωική παραγωγή γενικότερα. Είναι γνωστό το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πόσο μάλιστα, όταν ο τομέας της αγροδιατροφής θα έχει πρωτεύοντα ρόλο στην επόμενη μέρα του πρωτογενούς τομέα, για την οποία προετοιμαζόμαστε, με στόχο να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες προκλήσεις των καιρών και των νέων δεδομένων, που δημιούργησε η κρίση του κορωνοιού”.